Már nem volt magánál az a férfi, akit a lángoló házból mentett ki az E-on egyik arra járó alkalmazottja. A tűz Balatonakarattya keletkezett a Kossuth utcában. Égett minden, a helyiek példás összefogással segítenek a szerencsétlenül járt öregúron.

Minden égett a házban

Amikor megérkeztek a tűzoltók, már az egész ház lángolt. Az ablakokon is lángnyelvek csaptak ki, a tető is égett. Szerda reggel kezdett égni valami a házban. Egy 69 éves mozgáskorlátozott férfi a kutyáival élt a házban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így égett a ház

Forrás: Katasztrófavédelem

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elvesztette az eszméletét

A ház tulajdonosa a lángok és a füst hatására elvesztette az eszméletét. A bácsit Erdélyi István mentette meg. “Amikor megláttam, hogy valami ég, azonnal ide jöttem” – mesélte az életmentő férfi az RTL-nek, majd így folytatta:

Berúgta a kaput

“Mozgattam a kaput, de be volt zárva, nem tudtam bejutni. Hallottam, hogy nagyon ugatnak a kutyák, ezért berúgtam a kaput” – mondja a hős életmentő, aki reggel éppen dolgozni ment az E-Onhoz, amikor meglátta a tüzet.

Hatalmas volt a forróság

Forrás: Katasztrófavédelem

Az előtérben feküdt

Miután István bejutott a házba, még egy rossz helyen hagyott biciklit is félre kellett dobnia, hogy elérje az eszméletlenül fekvő bácsit. István elmondása szerint hatalmas volt bent a füst, a bácsi az előtérben a földön feküdt, nem volt magánál, kormos volt az arca.

Kivitte a házból

“Amikor kihoztam a friss levegőre, akkor kezdett magához térni” – mondja az életmentő. A sérültet egy másik férfi segítségével vite ki az utcára, aztán megérkeztek a mentők, akik kórházba vitték az öregurat.

Gyűjtést szerveztek

Balatonakarattya alpolgármestere, Imrédy Szabolcs elmondta, hogy a bácsi a körülményekhez képest jól van. Nagy az összefogás a faluban, egy helyi január közepéig befogadja az otthonát elvesztett férfit, utána a családja meg tudja oldani a bácsi ellátását. Bankszámlát is nyitottak, hogy pénzt gyűjtsenek az idős férfinak, hogy újjá tudja építeni a házát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotók forrása: Katasztrófavédelem