A 65 éves, borsodi férfi olyan keményre itta magát, hogy meg akarta ölni a rendőrt. 6 év börtönt is kaphat.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint vádat emeltek a sikertelen vesztegetési kísérlet után az intézkedő rendőrökre támadó borsodi férfi ellen.

Idén április 10-én a 65 éves férfi és ismerőse autóval meglátogatták az egyik rokont. A vendégéségben mindkét férfi berúgott. Ezután a kocsival a tőle külön élő élettársához mentek, ám az autójukkal az árokba borultak.

A miskolci járőrök vették észre, hogy gond van, ezért elkezdtek intézkedni. A férfi nem adott magyarázatot arra, hogy a kijárási korlátozás szabályait milyen okból szegte meg, ám pénzt ígért a rendőröknek azért, hogy ne intézkedjenek. A rendőrök közölték vele, hogy vesztegetés kísérlete miatt előállítják.

Ekkor az idős emberben elpattant valami: a rendőr zászlóst kiabálva fenyegette, hogy megöli őt is és a családját is, mert tudja, hol laknak. Közben maga elé emelte ökölbe szorított jobb kezét, majd megindult a rendőr felé. Eztuán a rendőrök elkapták, megbilincselték, miközben az ittas férfi folyamatosan szidta őket, sőt, továbbra is az életük kioltásával fenyegetőzött.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfit őrizetét, akit gyanúsítottként hallgattak ki, de ő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a Debreceni Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte a többszörösen büntetett előéletű, más szándékos, erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását.

A 2020. április 13. óta letartóztatásban lévő férfi ügyében az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje 6 év börtönre, illetve szintén 6 évre tiltsa el a közügyektől.

Kiemelt kép: illusztráció