Cserepes Erikáról, a 36 éves felvidéki magyar lányról április 1-jén adta hírül a rendőrség, hogy Bajcsnál kerékpározás közben az esti órákban elgázolták és az őt elütő jármű segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Erika hosszú heteken át lebegett élet és halál között. Most már jól van és bízik a teljes felépülésben. A rendőrök viszont még azóta sem kérdezték ki a történtekről.

Élet és halál között

Erika élet és halál között lebegett a kórházban, ám hihetetlen életösztöne legyőzte a legyőzhetetlent, pedig gégemetszést kellett végezni nála, a csípőjén, a kezén és lábán, sőt az állkapcsán is különféle törései lettek, és több napig kómában kellett tartani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Messze még a vége

A lány túl van több műtéten és már képes szóban is kommunikálni, ám messze még a vége, de Erika továbbra is bizakodó, mint mindig.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem találták még meg a cserbenhagyót

A cserbenhagyás ténye alaposan felborzolta a kedélyeket, különösen, amikor kitudódott, hogy a lány az út mellett, magatehetetlenül feküdt a gázolásától másnapig, amíg észre nem vették és kórházba nem vitték.

Megtalálták a visszapillantó tükröt

A hideg éjszaka és a sérülései megtették a hatásukat: Erika testhője 36°C-ra hűlt. Azt is kiderült, hogy a cserbenhagyó visszapillantó tükre letört, amit a helyszínen megtaláltak a rendőrök. Ez alapján egy fehér Citroën furgont vagy egy Peugeot Boxert kellett keresniük.

Kerékpáros felvonulást szerveztek

A bringásokat nagyon összekovácsolta Erika esete, és úgy döntöttek, hogy egy felvonulással fejezik ki szolidaritásukat társuk felé, ezért április 9-én Révkomárom főterén gyűltek össze azért, hogy onnan a közeli Érsekújvárra tekerjenek: ott is a városi kórházhoz, ahol Erikát kezelik. 

Energia a gyógyuláshoz

Az intézmény előtt a kerékpáros tömeg csengetéssel és tapssal üzent a lánynak, amit ő az ágyában fekve hallott és rendkívül jól esett neki. A tömeg egy képet is készített Erikának, amit felvittek neki a kórtermébe, így az ágya melletti fotóból meríthet további energiákat a gyógyulásához.

Túl van a nehezén

Erika állapota már javult annyit, hogy nemrégiben ő maga írt üzenetet annak a sokaságnak, akik állapotáról érdeklődtek, ezt most újra megtette – írta meg a Blikk.

Sok vagy kevés?

„2 hónap. Sok vagy kevés? Ahogy vesszük. Ennyi telt el a balesetem, illetve a kórházba kerülésem óta. Volt benne minden, sok küzdés, pár könny, de sok mosoly is. A nehezén túl vagyok, és ma már örömmel és megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy megszabadultam a gépektől és a testemből kilógó csövecskéktől, az utolsó öltésektől. 53 nap után az intenzív osztályról a traumatológiára (baleseti osztály) kerültem, és még vár a rehabilitációs osztály” – írta a lány.

Még nem kereste meg a rendőrség

Erika arról is írt, hogy a kórházban az ember megtanul örülni az apró dolgoknak is. Mint például nagyon hosszú idő után végre lezuhanyozhat, vagy amikor már képes egyedül kibicegni (mankóval) a mosdóba. Az elgázolt lány posztját a Csárda túra nevű révkomáromi kerékpáros társaság közölte, akik arról a megdöbbentő tényről is beszámoltak, hogy a hős lányt még nem kereste fel a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: összefogtak Erikáért. Fotó: Facebook/csardatura