Bár elítélték a 6 éves Leonetta gyilkosát, a kislány szülei nem elégednek meg ennyivel. Mint mondják: K. Dániel az egész családjukat tönkretette. Éppen ezért kártérítést követelnek tőle.

Eltűntként keresték

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy 2019. március 8-án eltűntként keresték a 6 éves Leonettát, akit nem sokkal később meg is találtak a családi házuktól néhány lépésre a Séd-patakban. Kiderült, hogy unokabátyja, K. Dániel csalta el magával a patakpartra, ahol a védekezésre képtelen gyermeket többször bántalmazta és megerőszakolta, majd egy térkővel szemből többször fejen ütötte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A patakba húzta

A még lélegző kislányt ezután a patakba húzta, és hazament. Leonetta halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is a halálához vezetett volna.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

21 évet és 11 hónapot kapott

Végül a Pécsi Ítélőtábla aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen 21 év 11 hónap fegyházra ítélte K. Dánielt.

Megállt az idő

 „Számunkra Leonetta meggyilkolásával megállt az idő” – mondta a Borsnak a 6 éves korában meggyilkolt kislány édesapja, Kalányos Gábor és felesége. A házaspár újabb perre készül, ugyanis szerintük családjuk megérdemli ennyi szörnyűség után a kártérítést. Azt mondják: halott kislányuk maradványaival méltatlanul bántak a helyszínen.

Nem végeztek rendes munkát

„Az elején senki sem akarta vállalni az ügyünket, nem volt ügyvédünk! Végül egy szervezet állt csak mellénk. Kártérítést követelünk a gyilkostól, de amiatt is, hogy miután lezajlott a helyszínelés, és elszállították a kislányom holttestét a patakpartról, nem végeztek rendes munkát! A kisfiam hívott fel, hogy otthagyták Leonetta maradványait. A kislány koponyadarabjait és agyvelejét a saját kezemmel szedtem össze! Nekem nem volt erőm eltemetni a patakparton, így az akkor 11 éves fiamnak kellett megtennie, aki zokogva végül megtette” – mondta a férfi.

„Érezze át, mit tett”

„A fiaim most azt számolják, hogy hány évesek lesznek, amikor szabadulni fog a gyilkos. Szeretném megelőzni, hogy a fiaim olyat tegyenek, ami miatt leültetik őket! Természetesen a gyilkos ellen is kártérítési igényünk van, mert a tettével megnyomorította a családunkat. Szeretném az ő saját pénzéből, előre megcsináltatni a sírhelyét és megvenni a koporsóját, hogy ő is érezze át, milyen szörnyűséget csinált” – fogalmazott a feldúlt családapa.

Benyújtják az igényüket

„Már készítjük elő az iratokat, hogy be tudjuk nyújtani a kártérítési igényünket. Tekintettel arra, hogy a törvényszék kimondta K. Dániel bűnösségét, ezért kártérítési igényt nyújtunk be ellene, amiért ilyen borzalmakat kellett elszenvednie a családnak miatta” – nyilatkozta a lapnak Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületének elnöke. 

Sajnálatos hiba

„Továbbá beszéltem a nyomozóhatóság egyik tagjával, ő elmondta, hogy a maradványok esete sajnálatos. Ők úgy vélik, a temetkezési vállalat vétett hibát, ők nem szállították el a maradványokat megfelelően. Be fogjuk perelni a vállalatot” – zárta gondolatait az elnök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Fotó: police.hu