Egyre szörnyűbb részletek derülnek ki annak a horrorháznak a tulajdonosáról, akinek pátyi otthonában emberi maradványokat találtak. Minden bizonnyal olyan testrészekről van szó, amelyek megsemmisítésre vártak.

60 hordónyi emberi maradványt tárolt az udvarán az a pátyi férfi, aki a múlt héten bukott le a hatóságok előtt.  R. Dénes, aki a hírek szerint halottszállítóként dolgozott az utóbbi időben,  szabadlábon védekezhet.

Gőzerővel zajlik a nyomozás a pátyi egykori boncmester, R. Dénes ügyében.

A KEKFENY.com is beszámolt róla, hogy múlt csütörtökön rendőrök lepték el a portát, ahol mintegy 60 hordónyi emberi maradványra bukkantak. A Bors információi szerint a testrészek megsemmisítése már megkezdődött. A lap úgy tudja, a testrészek nem bűncselekmények áldozatainak maradványai, hanem műtétekből, amputálásos operációkból, abortuszokból származnak.

Szakértők állítása szerint a testrészek „klasszikus szervkereskedelemre alkalmatlanok, nincs piaci értékük, és nem is úgy tárolta őket az érintett, ahogy a szigorú protokoll megkövetelné, amennyiben orvosi felhasználásra szánta volna azokat”.

Ez azt jelenti, hogy olyan maradványokról van szó, amelyeket már megsemmisítésre kellett volna elszállítani. A nyomozók a pátyi ingatlanban olyan halva született csecsemők maradványait és abortuszokból származó magzatokat is találtak.  

A KEKFENY.com cikkeit a pátyi horrorházról ide kattintva tudod elérni.

A halottszállítós szakmában úgy vélik, hogy a férfi alighanem a testrészek megsemmisítésével kapcsolatban vállalhatott kötelezettséget, amelyet aztán nem teljesített. Azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy az ügynek lesznek még további gyanúsítottjai. A rendőrség emberi test tiltott felhasználása ügyében nyomoz, amelyért alapesetben három évet kaphat. R. Dénes szabadlábon védekezik.

Kiemelt kép: horrorház Pátyon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu