Megöltek egy nőt Újbudán. A rendőrök az idős férjet gyanúsítottként hallgattak ki, az esettel kapcsolatban eljárás indult.

Így történt az eset

Pénteken a 11. kerületi rendőrök egy újbudai társasház lakásában találtak rá egy halott nőre és vérző férjére. A mentők a sérült férfit kórházba vitték, a rendőrök pedig szemlét tartottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ezt tervezték

István és Erika már hónapokkal ezelőtt bejelentette a szomszédoknak, hogy augusztus végén öngyilkosok lesznek, bár senki nem gondolta, hogy tényleg megteszik. Megpróbálták, de nem sikerült: arra senki nem számított, hogy a férfi életben marad. Most őt gyanúsítják felesége halála miatt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segített meghalni a feleségének

A szomszédok gyanúja beigazolódni látszik, hogy István segített a feleségének meghalni, ugyanis a rendőrség azt közölte, hogy emberölés miatt indítottak eljárást. A házaspár lakását be kellett törnie a hatóságnak, ezért valószínűsíthető, hogy nem harmadik felet gyanúsítanak, hanem a túlélőt, Istvánt, aki segíthetett szerelmének meghalni.

Újbudai tragédia

Ahogy írtunk róla, kettős öngyilkosság történt a 11. kerületben, egy 70 év körüli nő és a férje vetett véget az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre.

Kettős öngyilkosság

Kettős öngyilkosság történt a 11. kerületi Lecke utcában. Egy házaspár az áldozat: a 70 év körüli Erika és nagyjából vele egykorú párja, István. A szomszédok megdöbbentek, pedig az idős pár hónapokkal ezelőtt közölte velük, hogy végezni fognak magukkal.

Nagyon művelt házaspár volt

„Tisztességgel szerettek volna meghalni. Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk” – mondta egy lakó.

Egyre betegebbek

„Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – fűzte hozzá.

„Elterveztünk mindent”

„Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd a Borsnak.

Nem lepődött meg a szomszéd

A helyi lakó hozzátette: az előzmények ismeretében nem lepődött meg, amikor meglátta a rendőröket, akik az idős házaspár lakásához mentek. Az viszont megdöbbentette őt is, hogy tényleg megtették.

Állítólag felvágta az ereit

„Én azt hittem, gyógyszerrel fognak majd próbálkozni, de végül azt hallottam, hogy Erika a fürdőszobában felvágta az ereit, míg István az egyik szobában vérzett el” – mesélte a lakó.

Nem kötődtek senkihez

„Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni… Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket” – fejezte be a szívszorító történetet a lakó a lap hasábjain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

Kiemelt kép: illusztráció