Másodszor került be a hírekbe idén az újbudai Lecke utca: januárban három rendőrt szúrt meg itt egy késes támadó a 29 éves rendőr meghalt, a hétvégén pedig egy idős házaspár követett el kettős öngyilkosságot.

Zavart szomszéd

Ahogy írtunk róla, januárban a Lecke utcai társasházhoz azért hívták ki a rendőröket, mert az egyik lakó kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját, majd az őt megbilincselni próbáló mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centis késsel, ami az egyikük halálát is okozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hangokat hallott

A 35 éves, izmos férfi ugyanis már a támadás előtt is mindenkihez becsengetett a társasházban, azt mondta, hangokat hall. A férfi sokszor agresszívan üvöltött, többször mutatott a szemközti házakra, a sötét utcára, láthatóan zavart állapotban volt, de aztán elcsendesedett. Pár órával később, este tíz óra körül törte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára, mert meg akarta menteni őt – bár azt nem tudni, mitől.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerte tettét

A támadó, aki később beismerte tettét, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került. Zavartságára utal az is, hogy miközben a rendőrök üldözték, azt kiabálta, hogy valaki hívjon rendőrt, mert meg akarják gyilkolni.

Rohanó embereket láttak

„Csak a hangzavarra eszméltem fel, aztán pedig csak egy rohanó férfit és utána rohanó embereket láttam, végül pedig két durranást, amiről már akkor azt gondoltam, hogy lövés  – mondta egy környékbeli férfi akkor a Borsnak.

Újabb tragédia

Tegnap pedig kettős öngyilkosság történt, ugyanebben a csendes újbudai utcában. Egy 70 év körüli nő és a férje vetett véget az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre.

Nagyon művelt házaspár volt

„Tisztességgel szerettek volna meghalni. Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk” – mondta egy lakó „Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – fűzte hozzá.

„Elterveztünk mindent”

„Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd a Borsnak. A helyi lakó hozzátette: az előzmények ismeretében nem lepődött meg, amikor meglátta a rendőröket, akik az idős házaspár lakásához mentek. Az viszont megdöbbentette őt is, hogy tényleg megtették.

Állítólag felvágta az ereit

„Én azt hittem, gyógyszerrel fognak majd próbálkozni, de végül azt hallottam, hogy Erika a fürdőszobában felvágta az ereit, míg István az egyik szobában vérzett el” – mesélte a lakó.

Nem kötődtek senkihez

„Szinte biztos vagyok benne, hogy segítettek egymásnak, hiszen az asszony már alig bírt mozogni… Annyira szerették egymást, hogy együtt akartak meghalni! Nekik nem volt más kötődésük senkihez, nem tudok a családjukról semmit, de ha volt is, ide biztosan nem jártak, nem látogatták őket” – fejezte be a szívszorító történetet a lakó a lap hasábjain. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

Kiemelt kép: illusztráció