Szerda délután Pest megyében késsel támadt anyja élettársára egy 41 éves részeg férfi, de mivel csak saját magát sikerült megsebesítenie, dühében ájulásig szorította az áldozat nyakát.

„Megölöm a családom” – ez a hívás érkezett a rendőrségre június 24-én 16 óra 10 perc körül, majd a hívó bontotta a vonalat. A segélyhívó központ kezelője azonosította a helyet, ahonnan a névtelen és adathiányos bejelentés érkezett. Már a közelben jártak a riasztott egységek, amikor már egy segítségkérő hívás érkezett a rendőrségre. A bejelentő elmondta, érdi házukban fia és élettársa összeszólalkozott, egyikük megsérült. 

A kiérkező járőrök egy nőt és két teraszon ülő férfit találtak a helyszínen. Az egyik férfi combja erősen vérzett, ezért mentőket kértek a házhoz. A sérültet kórházba vitték, a helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a lehetséges tanúk kikérdezése megkezdődött, de csak néhány órával később kezdett körvonalazódni, mi történhetett.

A gyanú szerint a házban élő, 41 éves S. János aznap többször meglátogatta a közeli kocsmát, sörből és borból annyit ivott, hogy délután elmondása szerint 4-re úgy tért haza, ahogy szokott: közepesen piásan. 

Emlékei szerint a konyhában állva kezében tartotta legtöbbször evéshez használt kését, amikor bevillant a gondolat, hogy megszúrja anyja élettársát. Azonban a 66 éves férfi elhárította a hadonászó mozdulatokat.

A támadó így saját combjába szúrta fegyverét. A vérzés miatt bepánikolva hátulról ájulásig szorította áldozata nyakát, akiről végül az anya rángatta le fiát.

A kórházban ellátott sérült támadó beismerte tettét, a gyanúsítás közlésekor az őt kihallgatónak annyit válaszolt: „Teljesen úgy volt, ahogy felolvasta”.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya S. János ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett férfi.

Kiemelt kép: illusztráció