Két hónapig még biztosan börtönben maradnak a Deák téri késselés gyanúsítottjai. A három férfi májusban összeverekedett az utcán egy társasággal, a balhéban ketten meghaltak.

Mint ismert és ahogyan arról a KÉKFÉNY.com portál is beszámolt három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren. Az összetűzést során az egyik férfi megszúrta a másikat, miután pedig ő a földre került egy másik férfi többször is fejbe rúgta a magatehetetlen személyt.

A harmadik gyanúsított jelenlétével biztosította társai cselekedetét. Ezután a késelő férfi, egy a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét áldozat a helyszínen életét vesztette.

A késeléssel gyanúsított férfit több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, míg a másik két férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal. A minősített emberölés tíztől akár életfogytig tartó, a minősített garázdaság pedig három évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A gyanúsítottak családi és személyi körülményei rendezetlenek, ketten kábítószerfogyasztók, az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen tartózkodása miatt – körözést, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Mindezek és a súlyos bűncselekmény miatt várható büntetés nagysága miatt továbbra is feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, éppen ezért a bíróság a további letartóztatásuk mellett döntött.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne – Forrás: MTI