Emberölés kísérlete miatt a rendőrség egy 58 éves dunaújvárosi férfit, aki egy fiatal nővel együtt rendszeresen mérgezett egy idős házaspárt. Az idős férfi belehalt a folyamatos gyógyszerezésbe.

Egy 85 éves férfit, feleségével együtt február 23-án szállítottak kórházba. Március 7-én azonban a férfi elhunyt. A két idős beteg azonos időben, azonos panaszokkal került kórházba, a férfi halálát egyértelműen mérgezés okozta.


Időközben az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentést tett arról, hogy egy hónap leforgása alatt a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forint összeget emeltek le ismeretlenek. A banki kimutatás alapján kiderült, hogy kártyát játékboltban és étteremben is használták.

Az idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget bankban helyezi el.

A nyomozók látókörében került egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők 2020. február 23-a előtt, többször nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek, vagyis folyamatosan mérgezték őket.


A 26 éves K. Andreát a rendőrök július 22-én elfogták. Előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítjuk. Társa, M. László, mióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van. Őt keresi a rendőrség.

Kiemelt kép: a szökésben lévő M. László – Forrás: police.hu