Az egyik fiát mellkason, míg a másikat hátba szúrta egy férfi Ózdon 2018 őszén. A részeg férfi az élettársát kezdte szurkálni, erre riadtak fel a gyerekek, akiket meggyilkolt. Az ügy hétfői tárgyalásán az orvosszakértők elmondták, csak a véletlennek köszönhető, hogy a nő nem halt meg, azaz nem lett három áldozat.

2018 novemberében Ózdon egy férfi meggyilkolta 14 és 16 éves nevelt fiait, az élettársát pedig majdnem megölte. Az agresszív családfő részegen ment haza, majd magához vett két kést, amivel a szobában alvó családjára támadt: először az élettársát, majd a segítségére siető fiúkat is megszúrta. A nő órákig együtt volt halott gyerekeivel, amikor sikerült kimenekülnie a házból és segítséget kérnie.

A férfi ügyét hétfőn távmeghallgatással, zárt ajtók mellett tárgyalta a bíróság. Többek között az igazságügyi orvosszakértőket hallgatták meg, akik elmondták, hogy az egyik fiú egy mellkasi, a másik pedig hátszúrásba halt bele. Az viszont, hogy a nő életben maradt, kizárólag a véletlennek köszönhető. A szúrás következtében a belső szerveit ért sérülések ugyanis önmagukban is életveszélyesek voltak – számolt be a Tények.

A szakértők azt is megállapították, hogy a férfi teljesen beszámítható volt a gyilkosság estéjén. Pásztor Gábor, ügyvéd elmondta, az elmeállapotával kapcsolatos vizsgálat során kiderült, hogy a férfinek személyiség zavara van, ez azonban a bűncselekmény elkövetésében nem befolyásolta őt.

A férfi a bíróságon azt állította, hogy egy családi veszekedés fajult gyilkosságig, ami azért robbant ki, mert szerinte a párja lefeküdt gyerekeivel. Mint mondta, nem ő kezdte, hanem egyik nevelt fia támadt rá.

Az ügyben három héten belül várható ítélet – írja a Blikk.

<

Kiemelt kép: illusztráci

<
<