Még a saját rokonai sem tudják, hány ügyben nyomoznak F. Melinda ellen, aki magát ördögűzőnek, halottlátónak, jósnőnek mondva milliókat csalt ki hiszékeny emberektől.

A KÉKFÉNY.COM is beszámolt arról, hogy üzletszerűen elkövetett csalás, zsarolás és hatóság félrevezetése miatt vádat emeltek egy tolna megyei nő ellen, aki magát ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek kiadva másfél éven át abból élt, hogy áldozatai pénzét kicsalta.

Bár ellene üzletszerűen elkövetett csalás, zsarolás és hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség, a bíróság mégsem tartóztatta le. Ugyanis más bűncselekmények, többek között rablás miatt már a székesfehérvári börtönben várja a bírósági tárgyalását.

Ez a csaló nekem Amandaként mutatkozott be a Facebookon. Megjósolta, hogy meghal a sógornőm, és igaza lett, fél év múlva eltemettük őt – mondta a Blikknek Papné Judit. De ma is rejtély, hogy vett rá, hogy a kis falumból 450 kilométert utazzak hozzá. Lelkemre kötötte, tegyem egy bőröndbe az értékeimet és vigyem el neki a szekszárdi buszpályaudvarra. Még 200 ezer forint hitelt is felvetetett velem, aminek a mai napig fizetem a részleteit és a kamatait.

Judit férjét, Józsefet az álördögűző megzsarolta: ha nem utalja át az összes pénzét neki, baj történik a feleségével és a családjával. A férj 394 ezer forintot utalt el, de ez sem volt elég: a csaló még Judit kártyáját is lenullázta.

Dunaszentgyörgyön mindenki ismeri F. Melindát, aki Judithoz hasonlóan ott is számtalan embert becsapott. Egy idős asszony arról mesélt, hogy a Szekszárdon élő barátjának épphogy meghozta a postás a nyugdíját, F. Melinda bekopogott hozzá, s miután elterelte a figyelmét, ellopta a 200 ezer forintját.

Fél éve nem láttam anyut. Hogy ördögűző lenne, arról nem tudok – mondta az asszony fia, Márkó. – Fél éve nagyon megdöbbentünk, amikor a székesfehérvári rendőrök megjelentek itt és elvitték. Kiderült, rablásért keresték, nem is engedték már haza, azóta letartóztatásban van. Amikor legutóbb telefonon hívott, arra panaszkodott, hogy rossz a sora a börtönben, ráadásul nagyon fáj a foga.

Áldozatai polgári peres úton követelhetik vissza a csaló nőtől a pénzüket, erre azonban nem sok esélyük van: a nő családja egy romos házban él, a nevén nincs semmi, hét gyereket nevel, a legkisebb négyéves.

Kiemelt kép: illusztráció