Kábítószer-túladagolásban vesztette életét egy 31 éves nő Kalocsán. Angéla néhány hónappal korábban szabadult a börtönből és új életet kezdett. Krisztián befogadta őt a lakásába és már úgy tűnt, hogy minden jól alakul. Végül bekövetkezett az, amire senki sem számított.

Meghalt az apja

Drogtúladagolásban meghalt egy 31 éves nő Kalocsán. Angéla életét tragédiák sorozata kísérte végig. A fiatal nő mindössze 2 éves volt, amikor édesapja autóbalesetben meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Édesanyját is elveszítette

Az édesanyjának később lett egy élettársa, de nemsokára ő is meghalt. A lányt végül a nevelőapja, László nevelte fel. Angéla 15 éves korában belépett egy bandába és a rossz társaság miatt sajnos már fiatalkorúként börtönbe került.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Börtönbe került

A banda, amelynek Angéla is tagja volt, megtámadott egy idős bácsit, biciklistül fellökték, az értékeit pedig elvették. „A fiatal lány börtönbe került rablásért, de ott sem viselkedett valami jól, idén nyáron szabadult” – mesélte el a Borsnak Katalin, az Angélát felnevelő férfi unokahúga, és egyben a fiatal nő legközelebbi hozzátartozója.

Elindult a lejtőn

„Amikor László is meghalt, Angéla végleg elindult a lejtőn. Kilakoltatták, így hajléktalanná vált. Barátoknál húzta meg magát. Nem volt se családja, se munkája, szörnyen magányosnak érezte magát. Bizonyára ezért nyúlt a kábítószerekhez” – mondta Katalin.

Rákapott a drogra

Angéla alkalmi munkákból élt, de a drog megszerzése érdekében sok mindenre hajlandó volt. A fiatal nő júliusban megismerkedett Krisztiánnal, ezután megváltozott az élete. Néhány beszélgetés után a férfi befogadta őt a lakásába.

Befogadta az otthonába

„Elmondta, hogy szeretne jó útra térni, de ehhez szüksége leenne egy stabil otthonra, ahol esténként álomra hajthatja a fejét. Nagy segítséget jelentett nekem, hiszen főzött, mosott, takarított. Tudtam a káros szenvedélyéről, és szerettem volna rajta segíteni” – mondta a Borsnak Krisztián, Angéla párja.

Tönkretette a drog

Krisztián azt mondta, hogy Angéla krack és kristály nevű drogot fogyasztott. Ezek a szerek sajnos lerakódtak a májára és a veséjére, vagyis teljesen tönkrement Angéla szervezete. A szerelmesek nem házasodtak össze, de Krisztián elmondása szerint harmónikus kapcsolatban éltek.

Az ágya mellett talált rá

Angéla élete utolsó napján reggel felkelt, hogy tükörtojást készítsen párjának. Nem látszott rajta semmi szokatlan, egyedül arra panaszkodott, hogy fáradt. „Mondtam, semmi baj, van kezem és lábam, ki tudom magamat szolgálni. Még egy finom ebédet is főzött, amit délben elfogyasztottam. Legközelebb délután kettő óra után tértem haza, akkor már azt láttam, hogy Angéla az ágy mellett fekszik, és kábítószeres tasakok hevernek körülötte”.

Nem tudták újraéleszteni

Krisztián hiába szólítgatta a nőt, nem reagált. Ezután a férfi ellenőrizte Angéla életfunkcióit, majd értesítette a mentőket. Akkor még volt pulzusa. A helyszínre két rohamkocsi is érkezett. Közel 50 percig próbálták újraéleszteni a nőt. Nem sikerült, Angéla akkor már meghalt.

Mire odaért, már meghalt

Katalin, Angéla nevelőapjának testvére, miután megtudta, hogy mi történt, azonnal a helyszínre ment. „Sajnálom, hogy amire odaértem, már meghalt. A magam módján persze elbúcsúztam tőle. Megfogtam a kezét. Szörnyű volt így látni őt”.

Sokan fogyasztanak kábítószert

A helyiek arra készülnek, hogy csütörtökön petíciót nyújtanak be a rendőrségen, amiben kérik a drogterjesztők kézre kerítését, illetve prevenciós programok szervezését. Katalin szerint Kalocsán egyre több tinédzser nyúl kábítószerhez és emiatt családok mennek tönkre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció