17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedik Budapesten az intenzív havazás miatt. Közben a Déli pályaudvart érintő vonatok egy részének közlekedése is módosult. A közútkezelő azt kéri a Pest megyeiektől, hogy csak az üljön autóba, akinek muszáj, és ők is készüljenek fel a várhatóan extrém körülményekre.

Nem könnyű felmenni a várba

Nem jár a 16-os busz a Deák Ferenc tér és a Clark Ádám tér között nem közlekedik, terelve az autópályán közlekedik a 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es busz nem jár a Sasadi út és a Károly király utca között. Szintén nem jár az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es busz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Baleset a BAH-csomópontban

A 8E busz is terelve jár, a Sasadi út és a BAH-csomópont közötti megállókat nem érinti, mivel az egyik járat keresztbe fordult a BAH-csomóponti megállóban. A 27-es, a 60A és a 60B autóbusz nem közlekedik, az 53-as autóbusz a Márton Áron tér és a Sasadi út között nem jár – közölte a BKK Infó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baj van a Délinél

A Déli pályaudvaron meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt néhány vonat csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, illetve onnan indul. A korlátozásban érintett vonatok utasai az eredeti útvonalukon közlekedő távolsági és elővárosi vonatokkal utazhatnak a Déli és Kelenföld között.

Kelenföldig mennek egyes vonatok

Az alábbi járatok közlekednek rövidített útvonalon, csak Budapest-Kelenföldig: A Martonvásárról 9:48-kor a Déli pályaudvarra elindult Z30-as vonat (4647), A Biatorbágyról 9:38-kor a Déli pályaudvarra elindult S10-es vonat (4447), A Biatorbágyról 10:08-kor a Déli pályaudvarra elindult S10-es vonat (4937).

Déli helyett kelenföldi indulás

A MÁV közlése szerint az alábbi járatok a Déli pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekednek: A Déli pályaudvarról 10:25-kor Biatorbágyra induló S10-es vonat (4914). A Déli pályaudvarról 10:40-kor Martonvásárra induló Z30-as vonat (4614) csak Kelenföldtől közlekedik. Utasai a Keszthelyre tartó Balaton IC-vel (864) utazhatnak, mely ezért 5 perccel később, 10:40-kor indul a Déliből. A Déli pályaudvarról 10:55-kor Biatorbágyra induló S10-es vonat (4414).

Negyed órás késések

A meghibásodás miatt a teljes útvonalukon közlekedő, a Déli pályaudvarról induló, és oda érkező járatoknál is 5-15 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani – közölte a MÁVINFORM.

Piros riasztás jöhet délután

Ahogy írtunk róla, az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott a veszélyes időjárási jelenségek miatt, ilyen példádul az ónos eső, a havazás vagy az eső. Sőt szerintük az időjárási helyzet alakulhat úgy, hogy ónos eső miatt a piros riasztást is ki kell majd adni.

Jégpáncél lehet a budai hegyekben

A délutáni óráktól a főváros (főleg budai hegyekben), majd a Dunakanyar és az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső (~1-5 mm, helyenként akár több is lehet) váltja fel a havazást, így vastag jégpáncél alakulhat ki. Estig a legtöbb ónos csapadékra (akár >5 mm) a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani – írja a kiderul.hu.

15 cm jó lehet a Dunakanyarban

Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás. Az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs és a Dunakanyar térségében általában 5-15 cm friss hó hullhat, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség (akár >15 cm) is összegyűlhet. A főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több centis hótakaró.

Figyelmeztet a közút

A Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban és ónos esővel érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek. Az elmúlt napokban, pont a várhatóan újra érintett térségekben már jelentős friss hó hullott, most viszont a nagyobb mennyiségű ónos eső miatt arra kéri a közútkezelő az autósokat, hogy ha tehetik, halasszák el utazásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BKK