Durva baleset történt Nyíregyházán: felmászott a tehervonat tetejére egy egyetemista, lángolva zuhant le róla. A 21 éves férfi felsőruházata azonnal meggyulladt, az áramütés pedig a vagon tetejéről egyenesen a földre hajította.

Súlyos áramütés

Egy 21 éves egyetemista súlyos áramütést szenvedett, miután felmászott egy vasúti pályán álló tehervagon tetejére. A fiatal férfi körülbelül 10 méter tett meg, mielőtt megrázta az áram – írja a Friss Média. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Állomáson vesztegelt a tehervonat

Nyíregyháza egyik bokortanyáján a tehervonatok számára fenntartott állomáson vesztegelt egy tehervonat. Két barát közül az idősebb, 21 éves fiatal vendégségbe hívta a 15 éves barátját, amikor a vendéglátó meglátott egy graffitit az egyik vagon oldalán. Ekkor odasietett, hogy megtekintse a graffitit, hátrahagyva fiatalabb társát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Jé, erre fel lehet mászni!”

A 15 éves fiú elmondása szerint még ennyit hallott: „Jé, erre fel lehet mászni!” Ezután egy hatalmas csattanás volt hallható, majd lángok csaptak fel.

Meggyulladt a ruházata

A 21 éves férfi felsőruházata azonnal meggyulladt, az áramütés pedig a tehervonat tetejéről egyenesen a földre hajította.

Mélyaltatásban tartják

A fiatal felnőtt felsőteste égett meg, a mentők a stabilizálást követően elszállították. A portál úgy tudja, hogy a sérült egyetemista jelenleg is mélyaltatásban van.

Tűzoltók hozták le

Ahogy arról portálunk is beszámolt, két kamasz mászott fel egy teherkocsi tetejére Egerben. A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. A mentők ezután mindkettőjüket kórházba vitték – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. 

Teste több, mint 80 százaléka megégett

Az RTL Híradójában Leskó Diána, az OMSZ kommunikációs munkatársa elmondta, a fiú testének több mint 80 százaléka másod- és harmadfokban megégett, továbbá felmerült a légúti égés gyanúja is. A Híradó úgy tudja, a fiúk a Heves megyei Pétervásáráról származnak. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a pályaudvar dolgozói zárlatot érzékeltek a baleset pillanatában. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Három fiatal küzdött az életéért

A Kékvillogó.hu írt arról 2022 nyarán, hogy három olyan fiatal életéért küzdöttek a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, akik magasfeszültségű áramütést szenvedtek. A kamaszok körében évek óta hódít egy kihívás, miszerint vonatok tetején szelfiznek vagy éppen videókat készítenek magukról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció