A 26 éves Krisztián volt a repülőgép egyik utasa, amely április közepén a földbe csapódott Ráckeresztúr és Martonvásár között. A fiú édesanyja most megtörte a csendet. A gyászoló asszony azt mondta, fiát nem akarják eltemetni, inkább egy búcsúztatón engedik utolsó útjára.

Lezuhant gép

Ahogy arról többször is beszámoltunk, lezuhant egy sportrepülőgép Ráckeresztúr és Martonvásár között április 13-án, a két utasa a helyszínen életét vesztette. A repülőgép olyan erővel csapódott a földbe, hogy az utastérhez nem fértek hozzá, a roncsokat pedig munkagépekkel kellett kiásni a földből. Az áldozatokat sokáig keresték, de az életüket már egyiküknek sem tudtak megmenteni.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A 26 éves férfi is meghalt

A gépet az egykori szingapúri magyar nagykövet vezette, a másik személy pedig a 26 éves fiatalember volt. „Még közel van a tragédia, így elég hullámzó az állapotunk. Hol jobb, kicsit békésebb órák telnek el, hol nagyon nehéz, küzdelmes időszakok vannak. Hiszünk abban, hogy a békésebb időszakok egyre hosszabbak lesznek, míg a szomorúak egyre rövidebbek” – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszínelés a baleset után

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A testvére is repült volna

Andrea arról is beszélt, hogy a család jól ismerte a gépet vezető Magyari Józsefet, aki „igazi csupa szív ember volt”. A baleset napján Krisztián öccse is tervezte a repülést, de végül kihagyta. A katasztrófa okairól úgy nyilatkozott, „mi sem tudunk többet, mint ami a sajtóban már megjelent, azaz, hogy a pilóta rosszul lett”. Hozzátette, Krisztiánt a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára, melynek időpontja még nem ismert. 

Tökölről szállt fel

A lezuhant kisrepülőgép ügyében az Építési és Közlekedési Minisztérium is közleményt adott ki. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a HA–PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép két fővel a fedélzetén 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről.

Földbe csapódott

A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár–Ráckeresztúr közötti gyakorlólégtérbe, ahol néhány perces repülést követően majdnem függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. Szakértő szerint akár 300-zal is száguldhatott a repülő, mielőtt belefúródott a földbe.

Besenyei Péter gépe

A Martonvásár és Ráckeresztúr közelében lezuhant kisrepülőgépet korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta vezette több alkalommal is, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült a Lánchíd alatt.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Ennyi maradt a repülőből

Magyari József vezette a gépet

Dr. Magyari József, a gép tulajdonosa és a baleset egyik áldozata a rendszerváltás óta számtalan fontos állami és piaci pozíciót töltött be. A 90-es években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégek felügyelőbizottságában is feltűnt, 2013–2014 között rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként. 2015-ben a Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, majd MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt vezérigazgatója lett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: katasztrófavedelm.hu