Bajba került egy túrázó vasárnap, tűzoltókat és mentőket riasztottak a Mátrába.

Galyatetőnél került bajba

Bajba jutott túrázónak segítettek a tűzoltók lejutni a Mátrából, Galyatetőnél vasárnap délután – számolt be honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Speciális hordágyon hozták le

Beszámolójuk szerint a balesethez a pásztói hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a mentőkkel közösen hozták le a túrázót, egy speciális hordágyon szállítva.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba szállították

A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú nőt könnyebb sérüléssel szállított kórházba.

Bajba került egy hölgy

A Kékvillogó.hu írt arról január közepén, hogy egy túrázó nő került bajba a Mátrában. Séta közben megsérült, nem tudta folytatni az útját, és végül ő maga hívta fel a segélyvonalat. A speciális mentők segítettek neki.

Balul sikerült túra

A középkorú nő Gyöngyös és Mátrafüred között, a Rákóczi-forrásnál szenvedett lábsérülést: az erdő sáros talaján megcsúszott. Egyedül túrázott, valószínűleg rosszul lépett és nem tudott tovább menni.

Segítséget kért

A szorult helyzetben lévő hölgy egy idő után már nagyon fázott, és végül telefonon kért segítséget. A mentők a Kékes alapítvány önkénteseit riasztották, akik azonnal a középkorú nő segítségére siettek. A hölgy már nem tudott lábra állni, így elkélt a segítség.

Speciális hordágyra tették

Az önkéntesek és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók speciális hordágyra tették, igy tettek meg vele több száz métert a sáros, csúszós talajon. A kerekes hordággyal biztonságos helyre szállították, ahol már a mentők már várták-

Eltörött a bokája

A mentők azonnal ellátták a sérültet, és kiderült, hogy az 51 éves nőnek eltörött a bokája. Emiatt kórházba szállították.  

Rendszeres riasztások

A téli időszakban rendszeresen riasztják a speciális mentőket az erdőben bajba jutott túrázók. A sérült, illetve eltévedt emberek komoly bajba is kerülhetnek, ha nem figyelnek oda. A szakemberek azt ajánlják, hogy azok, akik ilyen időben is meglátogatnák az erdőt, ne siessenek túrázás közben, illetve mindig rendesen készüljenek fel a kirándulásra. Akkora távot válasszanak, hogy még sötétedés előtt vissza tudjanak érni a kiindulási pontra.

Lámpa és mobil

Ugyancsak hasznos tanács, hogy a túrázóknál mindig legyen zseblámpa, fejlámpa, feltöltött mobiltelefon és olyan cipő, amelyben biztonságosan tudnak haladni. Ha baj történik, mindenképpen hívják a 112-es számot – kérik a mentők.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció