Lefülelték a driftelőket a budakalászi Auchan áruház parkolójában. A helyi polgárőrök a rendőrséggel kiegészülve érkeztek a helyszínre és olyan jól sikerült az akció, hogy a vagánykodni készülő autósok közül sokan hazamentek, a többiek pedig csendes beszélgetéssel töltötték az est további részét. Volt, aki megfenyegette a polgárőrök vezetőjét, a cél viszont egyértelmű: visszaszorítani a szabálytalankodókat az utakról.   

Átalakították a programot

„Már korán észleltük a kialakulóban lévő driftbulit és a rendőrséggel együttműködve kicsit átalakítottuk a tervezett hangulatot, így végül pár kísérleten kívül (ebből lett az egyik 45.000 Ft-os bírság) csendesen beszélgetve zajlott a buli” – írta a közösségi oldalán Lázár Péter, a KLSZ Pajzs Polgárőr Egyesület elnöke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Addig köröztek, amíg le nem léptek

A budakalászi polgárőrök három rendőrrel kiegészülve igyekeztek elejét venni az Auchan áruház parkolójába meghirdetett drift bulinak. Az egyenruhások addig köröztek a területen, amíg többen távoztak a helyszínről, mások pedig a legénykedés helyett szolid beszélgetéssel töltötték az időt.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Burkolt fenyegetés

„A másik oldal kissé nem örült, még burkolt fenyegetést is kaptam. Bár mióta írtam, hogy az edzőteremben várom őket, azóta nem reagáltak, úgyhogy még nem félek és újra megyünk, ha hírét vesszük a dolognak” – fogalmazott a kalászi polgárőrök vezetője.

Régen máshogy ment…

„Csak halkan jegyezem meg, anno a Cora idejében is voltak ilyen próbálkozások a fenegyerekek részéről, de az áruház éjszakai biztonsági szolgálata gyorsan intézkedett mindig. Hívták a szervet és 5 perc múlva csend és nyugalom volt. Az Auchan parkoló a régihez hasonlóan magántulajdon. Illő lenne a jelenlegi biztonsági szolgálatnak is néha-néha elereszteni egy hívást és akkor nem kellene nektek rohangálni a sok vagány vitéz miatt” – írta egy hozzászóló, reagálva az eseményekre.

„Tegyenek rendet a Pomázi úton!”

„Akkor a Pomázi út legyen a következő gyorsulási központ megszüntetése! Motor, terepjáró, sportautó, este hét óra és kezdődik a gyorsulás. Nem érdekel senkit a zebra, és igazából semmi. Kell valami, ami megállítja őket” – fűzte hozzá egy másik kommentelő.

Novemberi razzia

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy november 11-én pénteken este ellenőrizték az autósokat a zsaruk Budakalászon. Ahogyan írják, „többen fékcsikorgatva drifteltek” egy üzlet parkolójában és annak környékén. Nem volt kivétel, a szentendrei rendőrök mindenkit igazoltattak a parkolóban és annak környékén. Hat sofőrrel szemben intézkedtek, összesen 250 ezer forint értékben osztottak ki büntetéseket. Egy ember ellen pedig szabálysértési feljelentést is tettek.

A KRESZ betartását kérik

A rendőrök azt kérik, hogy az autósok tartsák be a közlekedési szabályokat. Kiemelten a KRESZ 25. paragrafusának első pontját ajánlják a driftelők figyelmébe, amely szerint a járművel a forgalmi, valamint az időjárási viszonyoknak megfelelően, az időjárási és látási viszonyoknak, valamint az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

A driftelés ebbe nem fér bele

Bár a fiatalok gyakran úgy hiszik, hogy a bevásárlóközpontok parkolói kitűnőek autós találkozók lebonyolítására, és akár driftelésre, egyéetelmű. hogy ez nem szabályos. A KRESZ egyértelmű álláspontja szerint a driftelés veszélyeztetheti mások testi épségét és anyagi károkozásra is alkalmas lehet. Éppen ezért érdemes inkább olyan autós rendezvényeket felkeresni, ahol erre legális kereteken belül van lehetőség. Magyarországon rendszeresen vannak ilyen események.

Driftelőt fogtak Érden is

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról a napokban, hogy egy ámokfutó driftelő autóst kaptak lencsevégre Érden. A sofőr a Bem téren, a bevásárlóközpont előtti forgalmas kereszteződésben kezdte égetni a gumikat és pörgetni a járművet. A járőrök pár sarokkal arrébb kapcsolták le a férfit, aki veszélyeztette a forgalmat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: sikeres akció a budakalászi áruház parkolójában. Fotó: Facebook/KLSZ Pajzs