Rengetegen gyászolják a Tamásiban, március 26-án, kedden reggel halálra késelt édesanyát. Mária életét a volt férje, K. Gábor oltotta ki. Az igen agresszív természetű férfi a helyiek elmondása alapján már korábban kilátásba helyezte, hogy végez egykori feleségével. A tragédia után kiderült, hogy az asszony távoltartási végzést kért, de a bíróság ezt nem látta indokoltnak, ezért azt elutasította.

Megölte volt feleségét

Amint arról beszámoltunk, borzalmas tragédia híre rázta meg március 26-án, kedden reggel Tamásit. Egy elkeseredett, fiatal férfi telefonált a segélyhívó központnak, hogy a külön élő apja késsel a kezében berontott hozzájuk, és leszúrta az édesanyját. A mentők hamar megérkeztek, de már nem tudták megmenteni Mária életét. A gyilkossággal gyanúsítható Gábort a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Bosszút esküdött

Mint kiderült, Gábor városszerte hírhedt volt agresszív természetéről. Nem ritkán eljárt a keze, és ha feldühítették, a fiait sem kímélte. A felesége is rettegett tőle, és az egyik eldurvult veszekedésük után a rendőrséghez fordult. A férfi bosszút esküdött, fenyegetését pedig most be is váltotta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ezt érdemelte

„Mazsi, az áldozat, nem ilyen sorsot érdemelt volna. Mindent elkövetett, hogy a fiai semmiben se szenvedjenek hiányt. Igyekezett a lehető legtöbb szeretetet megadni a két gyermekének. Féltően óvta őket. Szerencsére, a srácok inkább az édesanyjuk természetét örökölték” – mondta egy helyi lakos.

Veszélyes volt, ha ivott

„Gábor egyszerűen nem való normális emberek közé! Igazából nem is csodálkozunk, hogy ezt megtette. Régóta tartani lehetett attól, hogy robbanni fog. Főleg akkor volt veszélyes, ha ivott. Még szerencse, hogy a fiúkat most nem bántotta” – fogalmazott a család egy ismerőse.

Rossz álom lenne?

„Gyakran hallottuk a családot veszekedni. Mária egy törékeny nő volt, aki képtelen volt magát megvédeni a felbőszült férje ellen”. Máriát a Facebookon is sokan gyászolják. Az egyik hozzászóló reményét fejezte ki, hogy ez az egész csupán egy rossz álom. A férfi kinyilvánította, hogy nem rég óta ismerte Mazsit, de máris egy csodálatos embert ismert meg az elhunytban.

Elítélték a férfit

A nő férjét négy évvel ezelőtt azért tartóztatták le, majd ítélték el, mert rendszeresen életveszélyesen fenyegette volt feleségét. Februárban szabadult a börtönből, a nő ekkor fordult a bírósághoz. A férfi kedd reggel váratlanul jelent meg az asszonynál, és halálra késelte.

Elutasította a kérelmet a bíróság

Csütörtökön az emberöléssel kapcsolatban közleményt adott ki a Szekszárdi Törvényszék. A közlésben azt írják, hogy emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt a Tamási Rendőrkapitányság 2024. március 26. napján előállított egy helyi férfit. Az üggyel összefüggésben a Tamási Járásbíróság a 2024. február 16. napján kelt végzésével – a kérelmezett szabadlábra helyezését megelőzően – az áldozat megelőző távoltartás elrendelése iránti kérelmét elutasította annak megállapításával, hogy „az elrendelésnek a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazandó távoltartásról szóló 2009. évi LXXII. törvényben meghatározott feltételei nem állnak fenn”.

A bíróság szerint minden rendben volt

A határozat indokolása szerint a nőnek a férfivel való kapcsolata a szabadságvesztés tartama alatt megszűnt. A bíróság értékelési körébe vonta a büntetés-végrehajtási intézet reintegrációs tisztjének tájékoztatását, miszerint semmilyen jel, magatartás, kijelentés nem utalt és utal arra, hogy a kérelmezett szabadulása után a korábban bántalmazott élettársa ellen bármely agresszív cselekményt tervezne, vele szemben bosszúra készülne.

Újra letartóztatták

A Tamási Járásbíróság határozata – miután azzal szemben sem a kérelmező, sem az ügyészség nem terjesztett elő fellebbezést – 2024. február 27. napján jogerőre emelkedett. K. Gábort emberölés gyanúja miatt csütörtökön letartóztatta a bíróság.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció