Gyűjtést szerveztek a vasárnapi rallybalesetben elhunyt áldozatok családtagjaninak. A becsapódásban anya és lánya, és apa és fia is meghalt. A Bajnán élő  József és fia Joci, pont ott állt, ahol az autó a nézők közé csapódott. Most az egész település összefogott a gyászoló családért.

Tragédia a versenyen

Amint arról beszámoltunk, március 24. tragikus baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn. Az autók éppen a lábatlani futamon versengtek, amikor a Skoda Fabia R5-öst egy egyenes gyorsítóban valami megdobta, a kocsi pedig nagy sebességgel a nézők közé csapódott.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A kórházban halt meg

A helyszínen egy nő és három férfi azonnal meghalt, nyolcan pedig megsérültek, a legsúlyosabban egy kislány. A kis Miát már a helyszínen újra kellett éleszteni, azonban akkor még sikerült őt visszahozni az életbe. Ezután három napon át harcoltak az életéért, de sajnos hiába: kedden a kórházban elhunyt.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyászol Verőce

A tragédia női áldozata a kislány édesanyja volt: Marianna azonban azonnal, még a helyszínen elhunyt. Településük, Verőce azóta is mélyen gyászolja őket, a kislány váci iskolájában pedig azóta is próbálják feldolgozni Mia halálát. 

Gyászol Bajna

Egy, a versenyhez közeli, Komárom-Esztergom vármegyei település is gyászba borult: a baleset másik két áldozata, apa és fia ugyanis itt, a takaros és csendes Bajnán éltek. W. József és fia, Joci a családtagjaikkal látogattak ki a futamra, a versenyen Joci több testvére is részt vett. 

Az egész család kint volt a versenyen

„Nagyon rendes és kedves család, négyen vannak testvérek, amennyire tudom, mind kint voltak aznap, együtt nézték a futamot” – mondta a Borsnak egy helybeli férfi. Joci nővére a gyermekével vett részt a ralin, mind a ketten ott álltak, amikor a kocsi kisodródott. 

Elrántotta az autó elől

A család többi tagja ép bőrrel megúszták a balesetet, a nő férje ugyanis az utolsó pillanatban mindkettőjüket elrántotta a becsapódó autó elől. József és Joci viszont már nem voltak ilyen szerencsések, az autó eltalálta őket, azonnal meghaltak. A település most egy emberként fogott össze értük: gyűjtésbe fogtak a gyászoló családtagok számára.

Ez az autó okozta a balesetet

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Gyűjtést szerveztek

„Kedves Bajnaiak! A sajnálatos módon bekövetkezett rally baleset szinte mindenkit felkavart, legyen az néző, versenyző vagy bármely honfitársunk. Sajnos már mást nem tehetünk mint mélyen együttérzünk és mindenki a maga módján segít az itt maradt családtagoknak. Mi Bajnán elkezdtünk egy gyűjtést a bajnai áldozatok családtagjai megsegítésére. A család viszont azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szeretnék megosztani a többi áldozat hozzátartozóival is befolyt adományokat” – írja az egyik helybéli a közösségi oldalán.

Ide lehet utalni

„Úgy gondolom, hogy ez rendkívül megható, és nincsenek rá szavak! Ezért most szeretném nyilvánossá tenni azt a bankszámlaszámot amire lehet küldeni az adományokat a balesetben elhunyt vagy érintett hozzátartozói részére. Bogár Lajos Duna Bank 58600410-17136040. A bejött adományokat a család egyenlő arányban szeretné elosztani az érintettek között. A bejött adományokat a család egyenlő arányban szeretné elosztani az érintettek között. Nagyon köszönjük a segítséget!”  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: nézői felvétel