Nem bír magával a Deák téri késelés másodrendű vádlottja. A 22 éves Marcell, aki a háziőrizetben volt, pár hónappal ezelőtt saját családjára is rátámadt. Eltörte az apja orrát, a lépcsőházban pedig testvérével verekedett. Megszólalt a három és fél évvel ezelőtti tragédia egyik áldozatának édesapja.

Családjára támadt

Családjára támadt a Deák téri késelés másodrendű vádlottja. A 22 éves fiatal szeretteit sem kímélte néhány hónappal ezelőtt. A három és fél évvel ezelőtt, az egész országot megrázó gyilkosságok után a férfit letartóztatták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szabadlábon volt

De néhány hónap börtönben eltöltött idő után, nyomkövetővel a lábán hazaengedték azzal a kikötéssel, hogy nem hagyhatja el a saját lakását. Tavaly márciusban az ügy első tárgyalására még szabadlábon érkezhetett, ám a héten már kéz- és lábbilincsben vezették elő a rácsok mögül a Fővárosi Törvényszék épületébe a büntetés-végrehajtás maszkos kommandósai.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt az ügyészség

Azért rendelték el nemrég ismét a letartóztatását, mert brutálisan bántalmazta a családtagjait. A fejleményekkel kapcsolatban a Blikk megkereste a Fővárosi Főügyészséget, ahol megerősítették értesüléseinket.

Bűnügyi felügyeletet rendeltek el

„A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék 2023. február 24-én rendelte el a vádlott letartóztatását a bűnügyi felügyelet szabályainak súlyos megsértése miatt. A férfi ellen újabb büntetőeljárások indultak, mivel a megalapozott gyanú szerint garázda jellegű verekedésbe keveredett, valamint egy hozzátartozóját bántalmazta súlyosan” – mondta dr. Rab Ferenc Levente helyettes szóvivő.

Eltörte az apja orrát

A fiatalembert súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg, amiért az apjának eltörte az orrát a lakásban, a lépcsőházban pedig az ikertestvérével, J. Dániellel verekedett, aki egyébként a gyilkossági ügy harmadrendű vádlottja is egyben.

Sosem fog megváltozni

Az ügyben megszólalt az egyik áldozat édesapja is. Khéli Imre szerint Marcell erőszakos indulatossága sosem fog elmúlni. „Ahogy a késelő Krisztián sem fog megváltozni a rácsok mögött. A börtönnek az a feladata, hogy megőrizze, a társadalomtól elszigetelje, de ne károsítsa őket, hogy a szabadulásuk után vissza tudjanak illeszkedni a társdalomba, de ez nem mindenkinek sikerül. Marcell nem élt a lehetőséggel, hogy otthon lehetett” – mondta az édesapa.

Döbbenetes felvételek

A BudaPestkörnyeke.hu. is beszámolt róla, a héten zajlott a Deék téri késelés ügyének egyik tárgyalása. A bíróságon egy döbbenetes térfigyelőkamera-felvételt vetítettek le, amely a brutális mészárlás minden pillanatát jól láthatóan rögzítette.

Részlet a levetített felvételből

Ötször rúgta fejbe az áldozatot

A nagykorúságát aznap ünneplő Cs. Krisztián a szóváltásuk után a bicskájával előbb a 16 éves Martinovics Lászlót, majd a 21 esztendős Khéli Gergelyt is szíven szúrta. J. Marcell állatias kíméletlenségét hűen tükrözi, hogy ötször fejbe rúgta a többször megkéselt, a földön fekve haldokló Lászlót. A borzalmak éjszakája óta már három és fél év telt el, a felelősök viszont csak jövő februárban számíthatnak elsőfokú ítéletre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a tragédia után – Forrás: police.hu