A napokban pont került az egyik legbrutálisabb magyar gyilkossági ügy végére. Másfél évtizede tűnt el egy 17 éves lány Szegedről, gyilkosát most vették őrizetbe. A fiatalt saját testvére ölte meg egy vita hevében, de amit ezután tett, az is felfoghatatlan. A volt párja és gyereke végighallgatta Erika testének feldarabolását.

Eltűnt a 17 éves lány

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, miszerint 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekményt követtek el a sérelmére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emberölési történet körvonalazódott

A rendőrség időről időre leporolja a gyanús eltűnések aktáit, ugyanis bármelyik ügyben történhet előrelépés, kerülhet elő új információ. Most is így történt! A lány bátyjának és akkori élettársának elszámoltatása során egy emberölési történet kezdett kirajzolódni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budapesten bujkált a testvérénél  

Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is.

Nem hagyták el a lakást

A lányt eltűnése miatt, addig fiútestvérét vagyon elleni bűncselekmények miatt körözték, ezért nem hagyták el a lakást. A család fenntartásáról a férfi élettársa gondoskodott. A bevételek növelése érdekében János többször próbálta prostitúciós tevékenységre rávenni húgát, aki ezt nem akarta.

Halálos veszekedés

2009 áprilisában is emiatt veszekedtek a testvérek. A vita hevében a férfi olyan súlyosan bántalmazta a fiatal lányt, hogy az életét vesztette.

Feldarabolta a holttestet

A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg.

Őrizetbe vették

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 39 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a bíróság 2023. október 29-én letartóztatásba helyezte – írta meg a police.hu oldal. 

Új életet kezdtek

A testvérgyilkos azóta szakított Hajnalkával, és mindketten új életet kezdtek. A nőt egyelőre az ügy koronatanújaként kezelik. Az asszony jelenlegi férje elmondta, hogy a gyilkosság idején még nem állt kapcsolatban Hajnalkával, de természetesen tud a történtekről. A férj a végsőkig kiáll a felesége mellett, hiszen tudja, hogy a gyilkossági ügybe keveredett Hajnalkának most a támogatására van szüksége.

Állatmenhelyet vezet  

Hajnalka hosszú évek óta egy állatmenhelyet vezet, az ügy kirobbanása után pedig több állatvédő szervezet képviselője is nyilvánosan elhatárolódott az asszonytól, sokan támadják a gyilkossági ügy miatt, szerintük nincs helye az állatvédelemben. 

Félnek a közvélemény haragjától

Hajnalka és a férje is értesültek róla, hogy támadják őket, és annyit elmondtak, nem értik, hogy most miért kezdeményezik egyesek, hogy elvegyék tőlük az állatokat. Jelenleg is ott tartózkodnak, mi több, ott is élnek a gyermekeikkel. Emiatt is aggódnak: félnek, hogy a gyerekeket bántani fogják az iskolában a társaik, egyelőre nem tudják, hogyan védhetnék meg ettől őket – írta meg a Ripost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a meggyilkolt testvér. Forrás: police.hu