Ötven kiló bodzát loptak el a baracskai börtön területéről, bíróság elé kell állnia a családnak. A családfő, a felesége és a lányuk azzal védekezett, hogy a terület nagyon elhagyatottnak tűnt, nem gondolták, hogy a börtönhöz tartozik.

Elhagyatottnak tűnt a terület

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lopás vétsége miatt állítja bíróság elé a családfőt, a feleségét és a lányukat is. A vádlottak beismerték a tettüket és azzal védekeztek, hogy nem tudták, a terület a börtönhöz tartozik, mert nagyon elhagyatottnak tűnt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ahol Lajcsi is ül

A vádirat szerint a férfi feleségével és lányával jelent meg tavaly júliusban a Baracska melletti tanyánál, pont ott, ahol jelenleg Galambos Lajos is a börtönbüntetését tölti.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

El akarták lopni a bodzát

A börtönnél megrongált kerítésen át bementek az udvarra és az ott található bodzabokorról 50 kilónyi termést betakarítottak. Amikor berakták a bodzát a közelben parkoló kocsijukba, akkor tetten érték őket és értesítették a hatóságot. A lopással 50 ezer forintos kárt okoztak. A Székesfehérvári Járási Ügyészség közérdekű munkát és pénzbüntetést kért a család tagjaira.

Hallotta a víz csordogálását

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves férfit, aki a lopásával milliós nagyságrendű rongálási kárt okozott. Egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. 

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető.

Csaptelepet és világítást vitt el

Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást – adta hírül a police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kis lopás, nagy kár

A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj.

Menekülni kezdett a férfi

Az elkövető hamar rendőrkézre került. Ez köszönhető részben a szerencsének, nagyobb részben pedig az egyenruhások szemfülességének. Ugyanis egy másik ügyben nyomoztak, amikor észrevették, hogy az egyik házból kiugrik az ablakon egy férfi és menekülni kezd.

Hamar elfogták

Ebből a rendőrök arra következtettek, hogy a menekülőnek vaj van a füle mögött, ezért utána eredtek és elfogták. Kiderült, hogy a 19 éves férfi a felelős a betörésért, így az ingatlan beázásáért is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció