Az óbudai tízemeleteseket az elmúlt időszakban már többen választották öngyilkosságuk helyszínéül. A Szentendrei úti tizenöt emeletes panelházat pedig csak horrorházként emlegetik a helyiek. Nem véletlenül: az elkeseredett emberek könnyen bejutnak a házba, felsétálnak a legfelső emeletre, ahol a folyosóról nyíló erkélyről kivetik magukat. januárban egy családapa dobta el itt magától az életet és a napokban is történt egy szörnyű öngyilkosság.

Kiugrott a panelházból

Ahogy a Kékvillogó.hu is hírt adott róla, öngyilkos lett egy férfi Budapesten, a Szentendrei út egyik panelházából vetette ki magát. Az ott lakókat megrázták a történtek, és kiderült, nem sokon múlt, hogy mások élete is veszélybe kerüljön. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy furgon szélvédőjébe csapódott

A tragédia szerdán, 15 óra körül történt. Egy 15 emeletes házból zuhant a mélybe egy személy, aki egy fehér furgon szélvédőjébe csapódott, onnan pedig a járdára esett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Letakart holttest az utcán

Több rendőrautó, helyszínelők, mentősök lepték el Óbuda egyik utcáját, és sokan látták a letakart holttestet. A rendőrség helyszíni- és halottszemlét tartott, amely során az idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – közölték.

Nem ott lakott az elhunyt férfi

A rendőrök sokáig helyszíneltek, és annyi kiderült, hogy az elhunyt férfi nem abban a házban lakott, ahonnan kivetette magát.

Nem először történt meg

A házban lakók azt mondták, nem először történt már öngyilkosság a környéken, a sok tízemeletes panelház, toronyház miatt többen választották már ezt a helyszínt tragikus tettüknek. 

„Már meg sem lepődünk”

„Tíz év alatt már több öngyilkosságot láttunk itt, szinte már meg sem lepődünk. Az emberek könnyen besurrannak a házba és felsétálnak a legfelső emeletre, ahol a folyosóról nyíló erkélyről kivetik magukat” – nyilatkozta a Borsnak a tizenöt emeletes ház földszintjén lévő bolt tulajdonosa. A lakók szerint megoldás lenne, ha csak a lakók tudnának bejutni a házba.

Kiugrott egy családapa a nyolcadikról

Január végén írtunk arról, hogy egy családapa ugrott ki a toronyház nyolcadik emeletéről. A férfi az öngyilkosság előtt búcsúlevelet hagyott a 10 éves kislányának. „Úgy tudjuk, hogy mielőtt felmászott volna az erkély peremére, írt egy levelet a lányának. Azt nem tudjuk, hogy mi állt benne, de biztosan szívszaggató” – mondta akkor a ház egyik lakója.

Reggel még elkísérte a gyermekét iskolába

A családapa elkísérte iskolába gyermekét, Anettet. Miután hazaért, hagyott neki egy búcsúüzenetet, majd felmászott az erkélyük peremére.  A férfi ezt követően ugrott a biztos halálba. Sz. Zoltán a párjával és a lányával közös lakásban élt a 3. kerületben, a Szentendrei úton. A lakók lényegében a tragédiára ébredtek.

A szomszédjuk megdöbbent

Marcsi, Zoltánék szomszédja a Metropol számára elmondta, albérletben lakott ott a család. A tragédiát követően a lakást lezárták a rendőrök. Kérdés, hogy hova ment a félárván maradt kislány és a férfi párja. Bár közelebbről nem ismerte őket, állítása szerint imádta a férfi a lányát, ezért is érthetetlen számára, miért döntött így. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítségre van szüksége

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Kiemelt kép: a Szentendrei úti „horrorház”. Fotó: Google View.