Új, életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős – jelentette be a rendőrség egy budapesti sajtótájékoztatóján.

Csákó Ibolya alezredes, az ORFK kiemelt főreferense azt mondta, egy miskolci, lyukóvölgyi haláleset nyomán azonosították az új pszichoaktív anyagot a szakértői intézetben, majd májusig visszamenőleg megvizsgálták a gyanús eseteket, és megállapították, hogy 11 haláleset köthető a bika nevű anyaghoz – számolt erről be a 444.

Azt mondta, az elhunytak többsége korábban is drogfogyasztó volt, a haláluk előtt fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb halott 23, a legidősebb 36 éves volt.

A legfrissebb hírekért kattints ide!

A legtöbb haláleset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, de volt Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, illetve a fővárosban is. Az áldozatok „varázsdohányban” vagy „herbálban” szívták el a dizájnerdrogot.

Mint ahogyan arról a KékFény is beszámolt a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három helyi férfival szemben, akik Miskolc város területén új pszichoaktív anyaggal, „varázsdohánnyal” kereskedtek.

Az eset kapcsán a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja annak lehetőségét is, hogy egy, a közelmúltban történt haláleset esetlegesen összefüggésbe hozható-e ilyen, vagy más típusú kábító hatású anyag fogyasztásával – számolt be róla a Police.

Ez is érdekelhet: Ittasan, bedrogozva, világítás nélkül vezette autóját egy sofőr Tatabányán

Kiemelt kép: Illusztráció