Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2021 őszén kistehergépkocsival szándékosan sodorta veszélybe volt élettársa testi épségét Tapolcán.

Követte szerelmét

A vádirat szerint a 24 éves elkövető 2021. szeptember 22-én délután furgonjával követte a volt élettársát utasként szállító személygépkocsit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kis híján elütötte a nőt

Miután a sértett kiszállt az autóból, a férfi, hogy megijessze, szándékosan, intenzív gyorsítással felé hajtott, majd nagy gázt adva a járdára is felment, a sértett pedig ennek hatására futva menekült előle. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A nő édesapja szólt a rendőröknek

A férfi ezután fennhangon veszekedett élettársa személygépkocsiban maradt édesapjával, aki ijedtében felhívta a 112-es segélyhívót.

Nem állt le a dühös férfi

A férfi még ekkor is agresszíven viselkedett, manővereivel egy ideig akadályozta a gépkocsi indulását, illetve igyekezett félelmet kelteni az időközben az autóba visszaülő sértettben és annak édesapjában, majd végül elhajtott a helyszínről.

Pénzbüntetést is kaphat a férfi

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Tapolcai Járásbíróságnak.

Videó is készült az agresszív férfiról:

Forrás: ügyészség

Élettársának új párját is bántotta

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, decemberben megkéselte volt feleségét és annak új élettársát egy férfi a 16. kerületben, az Arany János utcában egy áruház mögött. Az elkövető a megszúrt férfi kocsijával menekült el, de azt a közelben felgyújtotta és otthagyta.

A mentőállomáson kértek segítséget

A megkéselt pár a közeli mentőállomásra ment be segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. Az első adatok szerint a nő életveszélyesen, élettársa súlyosan megsérült.

Feladta magát

A szurkáló után a fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak, a férfi azonban nem sokkal nyolc óra után önként feladta magát a 16. Kerületi Rendőrkapitányságon. A BRFK életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet az ügyészség videójából