A Zuglói Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelője munkából tartott hazafelé, amikor hangos kiabálásra lett figyelmes: mint kiderült, egy 7 éves kisfiú élete került komoly veszélybe. Ódor Balázs épp azonnal a segélykiáltás irányába indult és belekezdett az újraélesztésbe.

Húsz percen át küzdött 

„Épp munkából tartottam hazafelé július 14-én, pénteken, amikor hangos kiabálásra lettem figyelmes. Rögtön hallottam, hogy ez segélykiáltás. A hang irányába indultam majd a buszmegállóban megláttam, hogy nagy a baj: egy 40 év körüli férfi kiabált, akinek a kisfia eszméletlenül feküdt a földön” – nyilatkozta a rendész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tudta, mi a teendő

A kisfiú szerencséjére a rendész közel 15 évet dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, így pontosan tudta, mi a teendő.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azonnal megkezdte az újraélesztést

„Megvizsgáltam és tapasztaltam, hogy már nincs vérkeringése sem, teljesen eszméletlen állapotban van. A nyelvét biztonságos pozícióba helyeztem, nehogy lenyelje, majd azonnal megkezdtem az újraélesztést, közben pedig hívtuk a mentőket, az édesapa pedig telefonon kapcsolatot tartott a mentésirányítóval” – árulta el  a rendész a Metropolnak.

Húsz percig küzdött érte

A férfi csaknem húsz percig küzdött a kisfiú életéért, és ez végül sikerre vezetett. Mire kiért a mentő, már visszatért a fiú vérkeringése, ekkor átvették őt a hős rendésztől és megköszönték, amit tett.

Sok volt a cukros kóla

Mint kiderült, a 7 éves kisfiú születése óta cukorbeteg, a mentőorvos szerint pedig a bajhoz a sok cukros kóla és energiaital-fogyasztás vezethetett. Az újraélesztés sikere után a kisfiút kórházba szállították, ahonnan várhatóan napokon belül hazaengedik.

„A mi hősünk marad egy életre”

zglmedia.hu pedig úgy tudja, hogy az édesapa a helyszínen úgy köszönt el fia megmentőjétől: „Maga a mi hősünk marad egy életre”.

Életmentés munkaidőn túl

A 34 éves zuglói rendésznek az utóbbi időben szinte csak akkor kellett életeket mentenie, amikor már munkából hazafelé tartott vagy épp szabadnapját töltötte. Két hónapja a 16. kerületben, szintén egy buszmegállóban volt szükség a lélekjelenlétére és a tudására.

Infarktust kapott a férj

„Egy fiatal hölgy kiabált, mert a férje eszméletlen állapotban volt. Mint kiderült, szívinfarktusa volt és már nem az első alkalommal. Ugyanúgy megkezdtem az újraélesztést, ami hála istennek sikerrel zárult, de 40 percig küzdöttem az életéért”  – számolt be az esetről Ódor Balázs.

Kórházba vitte a kisfiút

Az is előfordult, hogy a szabadnapján pattant ki a piros lámpánál álló kocsijából, amikor látta, hogy egy kisfiú elesett a biciklijével. A szabadságon lévő rendész az ügyeletes kórházba vitte a kisfiút és kiderült, hogy azonnal meg is kell műteni, ugyanis eltört a jobboldali sípcsontja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció