A verőcei hajóbaleset újabb áldozatát találták meg vasárnap, a 30 éves Olivér holttestére Szigetújfalu közelében bukkantak rá – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán. A férfi a verőcei hajóbaleset 6. áldozata.

Megtalálták az egyik áldozatot

„Megtaláltuk…Ma gyermeknap van. Számunkra a legszomorúbb. Megtaláltuk Olivért… Ő is valakinek a gyermeke… A Duna ma délután Szigetújfalu közelében visszaadta a holttestét. Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodj békében, Olivér!”” – írta közösségi oldalán vasárnap délután a BRFK.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Szállodahajóval ütközött

Amint arról többször beszámoltunk, múlt szombaton egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetnek egy túlélője volt, ő a baleset után azonnal kiúszott. A 12-es főúton, egy autóstól kért segítséget. Az autós hívott mentőt. Az olaszul beszélő férfi fej- és végtagsérülést szenvedett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezzel a szállodahajóval ütközött a motorcsónak

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Négy áldozatot találtak meg

Két utas holttestét már az ütközés után megtalálták, közülük egy 19 éves lány holttestét a Megyeri hídnál dobta ki a Duna. Vasárnap óta öt embert kerestek eltűntként. Eddig négyet találtak meg: szerdán, csütörtökön, pénteken és most vasárnap.

Bulizó fiatalok baleseteztek

A baráti társaság szombat este Nagymarosról, egy fesztiválról ment volna Vácra, onnan pedig Dunakeszire tartottak volna. A bulizó fiatalokat vízre szállásuk után nemsokkal érte baleset. Az eddigi adatok szerint a motorcsónak vezetője ittas volt. A ütközés előtt nemsokkal a szállodahajó orra előtt közlekedett.

A motorcsónak roncsai

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Nem állt meg a hajó

Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem állt meg. Szabály szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, mondta az RTL-nek a Személyhajósok Szövetségének szóvivője. Szerinte a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.

Bűnügyi felügyelet alatt áll

Szerdán a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte a szállodahajó kapitányát. A cseh nemzetiségű férfi állítja, nem tudta, hogy egy kisebb hajóval ütközött. A kapitány szeptember végéig nem hagyhatja el Budapestet.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: BRFK/Fülöp Máté