Taxiból célzott haragosára, de egy gyorsétterem ablakát lőtte ki egy férfi a 7. kerületben. Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították, majd őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

Erzsébetvárosban történt

Egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget 2022. augusztus 7-én éjjel 2 óra előtt, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel­ – kilőtte az egyik ablakot. A lövedék lyukat ütött az üvegen, szerencsére nem sérült meg senki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fiatalokra célzott

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Brutális támadás Pest megyében: ököllel ütötte az élettársát ez a férfi Vácdukán, fogva is tartotta a nőt – videó

Üldözte

A sértetteket augusztus 17-ére azonosították. Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

Feladta magát

A rendőrök aznap sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi augusztus 18-án reggel feladta magát a 7. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Fotó a helyszínről:

Őrizetbe vették

A 29 éves S. Rudolfot fegyveresen elkövetett garázdaság, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a merénylet:

Kiemelt kép: police.hu