A MOL-torony melletti Budapark lakóparkban történt a lövöldözés. A rendőrök gyorsan kiértek, a fegyverest egy gyors autós üldözés után elfogták a Lurdynál, egy másik férfit pedig köröznek.

Lövöldözés az új lakóparkban

Újbudán, a Bíró László József körúton, a Budapark lakóparkban fajult lövöldözésig két társaság veszekedése – számolt be róla a Tényekben a TV2. A helyszínen két autó állt meg az út szélén, az utasok pedig a kiszálltak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Autólulcs miatt vesztek össze

Az egyik lakó által készített videófelvételen hallatszik, hogy az egyik férfi egy kocsikulcs átadására szólítja fel a másikat, amit heves szóváltás követ. A férfi ekkor benyúl az autóba, és egy fegyvert vesz elő, amivel a levegőbe, de a másik férfi irányába lő. A férfiak hamarosan távoztak a helyszínről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan kiértek a rendőrök

Egy ott élő lakó a Tényeknek azt mondta: öt perc alatt kiérkezett tíz rendőrautó, és megvizsgálták a helyszínt. A hatóságok egy gumilövedékes fegyverből származó gumilövedéket találtak a helyszínen. 

Autós üldözés

A rendőrség közölte: az egyik 28 éves férfit autós üldözés után fogták el a Lurdy Háznál, 25 éves társát pedig körözik. Az elfogott férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki. A férfit nyomozók őrizetbe vették, a társaság többi tagjának beazonosítása még folyamatban van.

Balhé a benzinkúton

Alig egy hete a Pólus Center közelében lévő benzinkúton feszült egymásnak két társaság. Elszámolási vita miatt tört ki a balhé. A szemtanúk szerint fegyver is előkerült a tömegverekedés közben. Többen azt mondták, egy nő hangos kiabálása miatt vették észre, hogy valami nincs rendben a benzinkúton. Kis idő múlva 3 mentőautó és több rendőrautó is érkezett a helyszínre.

Többen megsérültek

A tömegverekedésben többen megsérültek, köztük egy hölgy olyan súlyosan, hogy kórházba kellett vinni. „Újpalotáról és Mátyásföldről is riasztottunk mentőegységeket, 3 sérültet láttunk el, köztük egy nőt. Két férfit, jellemzően zúzódásokat szenvedtek. A baleseti intézetbe szállítottuk őket” – mondta Győrfi Pál a mentők szóvivője.

13 embert állítottak elő

A rendőrség tájékoztatása szerint a balhé után többen bementek a kerületi rendőrségre, hogy feljelentést tegyenek. 13 embert előállítottak, majd többek ellen eljárás indult, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MOL-székház – Fotó: Kékvillogó.hu