Ablakmosás közben lezuhant egy ipari alpinista az egyik zuglói katolikus templom tetejéről. A helyszínre több tűzoltó és mentő is érkezett.

A templomhoz hívták a mentőket

Három rendőrautó, két tűzoltó és egy mentő érkezett szirénázva Zuglóba a Cházár András utcai templomhoz, ahol munkálatok közben, vélhetően az ablak tisztításakor lezuhant egy ipari alpinista.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A bejárat felett dolgozott

A szakember a Rózsafüzér királynéja- templom Cházár utcai bejárata fölött dolgozott, balesete következtében pedig az épület kerítéssel elválasztott kertjébe esett. Mozdulatlanul feküdt, amikor megérkezett a segítség – írja a metropol.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túlélte a zuhanást

Nyolc tűzoltó állta körbe a fekvő, de életben lévő áldozatot, miközben a mentősök próbálták stabilizálni az állapotát. A helyszínt paravánnal vették körbe, hogy a járókelők ne legyenek szemtanúi a drámai pillanatoknak. A szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően a férfi szállítható állapotba került, mentő vitte kórházba. 

Tűzeset a templomban

A zuglói templomban, 1997-ben,  egy nagy tűzeset következtében teljesen kiégett az orgona és környéke, valamint jelentős károkat szenvedett a templom, melyet ezt követően életveszélyessé nyilvánítottak, és használaton kívül helyeztek.

Felújították a templomot

A templom 2007-ben került az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez, amelynek jelentős anyagi támogatásával, illetve állami pályázatokból 2008 tavaszán megkezdődhetett a templom belső felújítása.

Teljesen felújították a templomot

A munkálatok során megerősítették a meggyengült mennyezetet, kicserélték az elektromos vezetékeket, majd a kőműves munka után újrafestették színes, ill. díszítő festéssel a falakat. Az orgona újjáépítése is befejeződött.  

Ólomüveg ablakok

A műemléki védelem alatt álló értékes ólomüveg ablakok felújítása 2012-ben megkezdődött. Az ablakok restaurálását Tóth Erzsébet üvegfestő mester végezte, az újonnan született, 2014-ben felszentelt rózsaablak színesüvege is az ő műve.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rózsafüzér királynéja- templom – Forrás: wikipédia