Elesett a szigetszentmiklósi HÉV állomáson egy férfi. A mentők kiérkeztek a helyszínre, de nem látták el az eséstől lebénult férfit, hanem inkább hazavitték, majd azt dokumentálták, hogy mire kiértek addigra az illető elment és már nem volt kit ellátniuk. A súlyosan megsérült férfihez végül az anyja hívott ki egy másik mentőt később.

A földön feküdt a férfi

Egy szigetszentmiklósi HÉV állomáshoz riasztották a mentőket 2022 szeptember 18-án hajnalban, mert egy férfi a peronon feküdt és nem tudott felállni. A mentő kiérkezése után az ápoló is megpróbálta felállítani az ekkor már más személyek által egy padra ültetett ittas embert, de nem járt eredménnyel.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hazavitték a férfit

Ekkor az ápoló úgy döntött, hogy nem szállítják kórházba további vizsgálatok céljából a férfit, hanem inkább az otthonába viszik. Miután az áldozatot hazaszállították, közölték az édesanyjával, hogy zsibbad a lába, valamint nagyon fáznak a végtagjai és ha nem enyhülnek ezek a tünetei, akkor hívjon hozzá újfent mentőt. Ezután otthonában hagyták a férfit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hamis dokumentáció

A mentőápoló, ezt követően a kivonulásukat már úgy dokumentálta, hogy amire a HÉV állomásra kiérkeztek az ismeretlennek megjelölt személy már elment onnan, így nem volt kit ellátniuk.

Egy másik mentő vitte be

Mivel a férfi fájdalmai nem enyhültek, ezért az édesanyja mentőt hívott hozzá és kórházba szállították, ahol megműtötték és mélyaltatásba helyezték.

Lebénult a férfi

Az eljárás során megállapították, hogy a HÉV állomáson történt esése következtében a sértett két csigolyája is eltört továbbá gerincvelője is súlyosan sérült. Ennek következtében alsó testfele már a HÉV állomáson teljesen lebénult.

A mentős nem emlékszik semmire

Az ügyész elmondta, hogy mentős nem ismerte be a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem is emlékszik az esetre. Az elkövető ápoló nem a számára előírt szakmai szabályoknak megfelelően látta el a sérült férfit, és szabálysértése alkalmas volt a sértett közvetlen veszélyeztetésére.

Meghalt a férfi

Később, a műtét utáni kórházi kezelése során a férfi elhunyt, de az már nem vezethető vissza a vádlott szakmai szabályszegélyszegésére. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állítja bíróság elé a mentőápolót. Az ügyészség felfüggesztettet kért a mentősre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció