Vasárnap hajnalban egy dorogi lakótelep 4 emeletes házában csaptak fel a lángok. Óriási pánik tört ki a környéken, egy embert súlyos sérülésekkel, három másikat, köztük egy 4 éves kislányt pedig füstmérgezés miatt szállítottak kórházba.

Hat tűzoltóautó érkezett

Hat tűzoltóautó vonult ki a dorogi Zsigmondy Vilmos lakótelep egyik négyszintes házának harmadik emeleti lakásához vasárnap hajnalban, a riasztás után.

Mentők is érkeztek

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzesethez az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek a lépcsőházhoz. A helyszínre mentők is érkeztek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkos állapotba került a lakó

Tények információi szerint egy idős, 70 év körüli nő élt az érintett lakásban, aki sokkos állapotba került a baleset során.

Óriási riadalom a lakótelepen

A tűz óriási riadalmat keltett a lakótelepen, a szomszédos házakból is az utcára siettek a lakosok.

Lezúdult a tüzes hordalék

 „Abban a pillanatban lezúdult egy halom tüzes hordalék, hirtelen elképzelni sem tudtam, hogy most mi is van, gyorsan visszahúzódtam” – nyilatkozta a szomszéd, aki ezután a lépcsőházban találkozott a sokkos állapotban lévő idős hölggyel.

Gomolygott a füst

„A folyóson állt egyetlen pongyolában és egyetlen papucsban. Egy kabátot kért tőlem, de akkor már gomolygott a füst” – tette hozzá a szemtanú.

Szénné égett a lakás

Szinte teljesen szénné égett a lakás: csak romok és törmelékek maradtak hátra, teljesen lakhatatlanná vált az idős hölgy otthona.

Füstmérgezést szenvedett egy kislány

Az asszony elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a lakástűz során, hárman pedig enyhe füstmérgezést kaptak, köztük egy 4 éves kislány is. Stabil állapotban, mentővel szállították őket az illetékes kórház sürgősségi osztályára.

Koromfekete falak a lépcsőházban

A tájékoztatás szerint az érintett lakáson kívül nem terjedt tovább a tűz, de a lépcsőházat is koromfeketére festette a mindent beterítő füst. A tűz okai egyelőre nem tisztázottak, még vizsgálják a tűzeset körülményeit.

Kiemelt kép: a tűz helyszíne. Fotó: dorogimedence.hu