A bíró azt mondta, ilyen súlyos esettel még nem is találkozott. Az elkövetőt a sírás kerülgette, amikor kiment a tárgyalóteremből, mivel hamarosan megkapja behívóját.

Súlyosabb ítélet született

Noha első fokon megúszta felfüggesztettel, a másodfokú döntés értelmében azonban mindenképpen a rácsok mögé kell vonulnia egy 34 éves, büntetlen előéletű férfinek – derül ki a Szolnoki Törvényszék csütörtök délutáni tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szerette volna, ha csendben maradnak a kutyák

Mint írják, az elkövető időközben elhunyt édesanyjával 2018, majd 2020 nyarán Karcagon, egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton összesen 70 kiskutya hangszálát vágatta ki azért, hogy ne, vagy csak halkan ugassanak, így a lakókörnyezetükben ne észleljék a nagyszámú kutya tartását.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elsőre nem kapott letöltendőt

Ezért a Karcagi Járásbíróság még tavasszal társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte. Ő és védője is tudomásul vette az elsőfokú bíróság ítéletét, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett.

Már az ítélethirdetés előtt rémült volt

A Szolnoki Törvényszék 2023. október 18-án meghozott másodfokú ítéletével az ügy jogerősen befejeződött, így nem kerülheti el a végrehajtandó fogházbüntetést. A Blikk jelen volt a férfi tárgyalásán. A beszámolóból kiderült, B. Attila rémült arccal beszélgetett ügyvédjével az ítélethirdetés előtt.

Több betegséggel is küzd

A férfi környezetgazdálkodási agrármérnökként végzett a főiskolán, ám jelenleg minimálbérért dolgozik egy gyárban tekercselőként. Nincsen rokona, azonban van két családi ház is a nevén. A lebukás előtt egy rosszindulatú daganat miatt megoperálták és később a pajzsmirigyét is kivették.

Ezzel érvelt az ügyvéd

Ám szerencsére jelenleg tünetmentes, azonban vérnyomása és cukorbetegsége miatt folyamatosan gyógyszereket kell szednie. Ügyvédje azzal érvelt a tárgyaláson, hogy azt irányító szerepet a férfi édesanyja végezte, a kutyák pedig nem voltak alultápláltak.

Ilyen esettel még a bíró sem találkozott

Arra a kérdésre, hogy akkor miért voltak ürülékben, azt felelte, hogy „sajnos a kutyák nem angol vécét használtak”, ám a nap végén minden nap kitakarították a helyüket. A bíró indoklásában arról beszélt, hogy egy kirívóan súlyos esetről beszélhetünk, ilyen esettel ő maga még nem is találkozott.

148 kutyát sikerült megmenteniük

B. Atillát a sírás kerülgette, amikor elhagyta a tárgyalótermet. Hamarosan behívót kap a fogházba. Az 1 év 7 hónapból a felét mindenképpen le kell ülnie, csak azt követően helyezhetik szabadlábra. Egyébként az állatvédőknek összesen 148 kutyát sikerült megmenteniük a karcagi telepről.

A mai napig végez illegális műtéteket

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány egyik önkéntese, Németh Edina arról beszélt, hogy tudomása szerint a beavatkozást végző román orvos azóta is rendszeresen jár Magyarországra illegális műtéteket elvégezni, így érthetetlen számára, hogy miért nem sikerült azonosítani a nyomozás során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt a videót pedig a rendőrség készítette B. Attilánál

(Kiemelt képünkön a hangszál nélküli kutyák láthatók, forrás: police.hu.)