Vesztegetés miatt házkutatást tartottak náluk, rengeteg pénz került elő, ezért most négy rendőr letartóztatását indítványozta az ügyészség a román határnál, az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében, amelyben összesen 26 rendőr érintett – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t. Ha börtönbe kerülnek, nagy bajban lesznek a rácsok mögött.

26 rendőr is gyanúsított

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 29 gyanúsított van, köztük 26 rendőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összehangolt akció

A regionális nyomozó ügyészség korábbi – 2023. március 7-i és április 17-ei – nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, a csütörtöki bűnügyi akcióban is együttműködött a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vagyon-visszaszerzési hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

52 millió forint

Az ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amelyek során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan, valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több mint 52 millió forint értékű igazolatlan eredetű vagyont biztosítottak.

Összesen 290 millió forint került elő

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eddigi eljárásban összesen, a 29 terheltet érintően közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg – tették hozzá.

Korrupt rendőrök

A megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

Kegyetlen börtönélet

A regionális nyomozó ügyészség az eljárásba most bevont négy gyanúsított letartóztatására tett indítványt, amelyről a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa dönt. Ha börtönbe kerülnek, sanyarú sors vár rájuk, ugyanis a rácsok mögött általában a rabok kicsinálják az egykori rendőröket, minden dühüket rájuk zúdítják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció