Az újonnan elkészült vagy épp felújított ház, szoba falainak dekorálása jó kreatív lehetőség, egy jól megválasztott kép egyediséget, vagányságot varázsol bármilyen helyiségbe. Ezért fontos, hogy jól válasszunk!

Elkészültünk a festéssel, nemsokára érkeznek a bútorok is, szinte minden kész – azaz csak majdnem, hiszen a falak még üresen állnak. Mit kezdesz vele? A Vaszonkepem.hu oldalán ezer és egyféle ötlettel segítenek ki, ami a fali dekorációt illeti.

A falikép művészet is lehet

Persze nem arra gondolunk, hogy valódi festményeket aggassunk a falra, de a megfelelő kép kiválasztása felér egy művészettel. Meghatározó szerepet játszik nemcsak az, hogy mit látunk rajta, hanem a keret is. Az egyszerű keretek mindenhez illenek, a barokkos vagy fahatásúak viszont egyediséget kölcsönöznek neki. Az anyag, a szín és a stílus is mind befolyásolhatják a végeredményt, sőt opcióként ne vessük el azt sem, hogy csak üvegezést kérünk, sima keretet nem.

A kinézeten túl fontos az elhelyezése is a nappali vagy hálószoba falán. Mielőtt megrendelnénk és felraknánk, érdemes átgondolni, mekkora is a falfelület, maga a szoba, és a környező bútorok hogyan helyezkednek el. Egyik opció, hogy ez a kép lesz az adott helyiség központi eleme, másik, hogy kisebb képeket csoportosítunk, mintegy kiegészítőként a többi dekorelem (szobrok, vázák, növények) hangsúlyozására.

Rendben, de mi szerepeljen a vászonképen?

Sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, nézzünk néhányat:

  • Fotómontázs, ami ajándéknak sem utolsó
  • Családi emlékek, baráti pillanatok, közös bulik emlékkockái is jól mutatnak
  • Kreatív fotózások végeredménye
  • Kedves tájaink, városaink részletei, ahol már voltunk, vagy ahová még szeretnénk eljutni
  • Absztrakt, nonfiguratív ábrák
  • Híres festmények kópiái a művészettel teli atmoszféráért
  • Ételfotók, akár saját, akár az interneten talált kreációk képei
  • Filmes jelenetek, fantasy festmények, sportesemények pillanatai
  • Kisállataink fotóitól mindenkinek elolvad a szíve, úgyhogy természetesen ezt se vessük el teljesen
  • A mesterséges intelligenciával ma már saját portrénkból is készíthetünk mindenféle kreatív fotót

Gondold át ezeket, mielőtt leadod a rendelést!

Ha albérletben laksz, ne felejtsd el megkérdezni a tulajdonost, hogy hova fúrhatsz, akaszthatsz képeket, és milyen anyagból van a fal. Hiszen gipszkartonba könnyebben, betonba nehezebben mennek ezek a dolgok. 

Fúrás előtt csekkold, hogy ne legyenek útban vezetékek vagy csövek, hiszen ezek sérülése akár visszafordíthatatlan károkat is okozhat. Rajzoljuk fel ceruzával a képek helyét, ami persze később eltávolítható radírral, de így biztosra vehetjük, hogy jó helyre kerül majd a kompozíciónk.

Végül pedig határozottan, biztos kézzel végezd a fúrást és szögelést, vagy ha nem vagy annyira tapasztalt ebben, kérd egy barát, családtag segítségét!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: vaszonkepem.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.