Letartóztatták az egyik 15. kerületi gyermekotthon dolgozóját, mert közösülésre kényszerített két tinit. A férfi gyermekfelügyelőként dolgozott az intézményben, és egy 14 éves fiút, illetve egy 14 éves lányt zaklatott. A rákospalotai esetre korábban Magyar Péter hívta fel a figyelmet.

Tavaly indult a nyomozás

A 2023-ban indult nyomozásban a megalapozott gyanú szerint egy férfi 2023 tavaszán, egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – nemi cselekményt végzett – közölte az ügyészség. Ezen túl a férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett nemi cselekményt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itatta és kábítószert adott neki

Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszes itallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a bódult állapotát. A férfi egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte. A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit és nemi visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett nemi erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyerekfelügyelőként dolgozott

24.hu értesülései szerint a férfi egy 14 éves fiút és egy 14 éves lányt zaklatott. A lap értesülései szerint az egyik 15. kerületi gyermekotthonban dolgozott gyermekfelügyelőként. A nyomozás tárgyát képező bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Letartóztatták a férfit

A Budapesti 4. és 15 Kerületi Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, azzal az indokkal, hogy a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján mind a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye. A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. A végzés egyelőre nem végleges.

Magyar Péter beszélt az ügyről

Ez  volt az az ügy, amire Magyar Péter hívta fel a figyelmet három héttel ezelőtt egy Facebook-bejegyzésében, és az érintett dolgozót azóta ki is rúgták a gyermekotthonból. Magyar Péter, a korábbi bejegyzésében azt írta, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tavaly decemberben közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban meg akart szökni az otthonból.

Segített volna a szökésben

Az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azt kérte, hogy a kiskorú lány nemi kapcsolatot létesítsen vele. A nemi cselekményre sor került, a szökésre nem.

A lány mindent bevallott

Az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége utólag értesült az esetről, az otthon vezetője meghallgatta a gyermeket, aki a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő nemi kapcsolatba lépett vele. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: rákospalotai javítóintézet – Forrás: ittlakunk.hu