Harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a gyulavarsándi híd. A gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé. Jelenleg a partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, és kiterelik azokat a Fehér-Körös partjára. Ha szükséges, akkor a gyulavári híd alá terelőművet telepítenek, hogy megfogja a híd darabjait.

Folyóba hullott gerendák

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerda este kapott tájékoztatást a határszelvénytől mintegy két kilométerre lévő híd állapotáról. A korábbi években volt már példa arra, hogy ilyen alkalommal a sodródó gerendák és az azokból kiálló vasak megrongálták a gyulai duzzasztóművet, így azonnal intézkedtek.

Fénytornyokat telepítettek

A duzzasztómű tömlőjéből kiengedték a vizet, megnyitották az úgynevezett fenékleürítő műtárgyat és megszüntették a duzzasztást. A gyulai tápzsilipet lezárták. A gyulai duzzasztóhoz és a gyulavári híd alá fénytornyokat telepítettek az éjszaka.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Figyelik a híddarabokat

Jelenleg a partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, és kiterelik azokat a Fehér-Körös partjára. Ha szükséges, akkor a gyulavári híd alá terelőművet telepítenek, hogy megfogja a híd darabjait.

Készültséget rendeltek el

Az intézkedések idejére úgynevezett pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvény által érintett őrjárásaira, emellett állandó, 24 órás ügyeletet és figyelőszolgálatot szerveztek.

A megrongálódott híd

Komolyak a károk

Veszélyes fadarabok

Felkészültek a fogadásukra

Kiemelt kép: folyóba hullott híd-gerendák a Fehér-Kőrösön. Fotók: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság