Elképesztő kegyetlenséggel vádol egy rab több miskolci börtönőrt, állítása szerint kiverték egy fogát, amit le is nyelettek vele és eltörték egy ujját is. A férfi azt mondta, azért támadták rá az őrök, mert azt hitték, hogy epilepsziás rohamot szimulál. A börtönőrök tagadják, hogy verték a rabot.

Balhé a miskolci börtönben

Büntetőeljárás indult a miskolci börtönben 2022 augusztusában történtek miatt, miután egy rab és egy börtönőr közötti konfliktus elfajult. Az RTL Híradója szerint a rab, akinek az állítólag epilepsziás rohama volt, durva bánásmódban részesült, miután önvédelemből megütött egy őrt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiütötték a fogát? 

Az eset során a börtönőr orra eltört. A rab támadása után az őr több társa csoportosan bántalmazta a férfit. „Hátracsavarták a kezemet, kiütötték a fogamat, lenyelették velem a fogamat, a számba köpdködtek”– mondta a Debreceni Törvényszék előtt a miskolci rab. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak szimulálta a rohamokat? 

A tárgyaláson a bíróság több tanút is meghallgatott, akik ellentmondásosan nyilatkoztak a rab viselkedéséről és az előző eseményekről. Egyesek szerint a férfi gyakran játszott meg epilepsziás rohamot, mások viszont azt állították, hogy valós rohamokról volt szó.

Eltörték az ujját 

A vád szerint a börtönőrök a rab ujját is eltörték. A bíróságon most meghallgatták az egészségügyi személyzet tagjait is, akik azt mondták, hogy a rab valóban sokszor szimulált. “Tényleges epilepsziás rohamát nem tapasztaltam. Teátrális, megjátszott” – mondta a szakértő.

Megvonták a gyógyszereit? 

Az elítélt azt állítja, hogy az őrök korábban is durván kezelték őt, és a betegségére felírt gyógyszereket sem kapta meg időben. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Heten a vádlottak padján

A megvert rab miatt heten kerültek a vádlottak padjára. Egy ápolónő és hat börtönőr. A nő kivételével az ügyészség korábban letöltendő börtönre tett indítványt. A legenyhébb büntetés négy, a legsúlyosabb pedig hat és fél év, de az őrök nem vallották magukat bűnösnek, ezért az ügyet még tárgyalják. A rabot egyébként már elítélték, amiért eltörte a börtönőr orrát, ő három évre került rács mögé.

Kiemelt kép: illusztráció