Felismerhetetlenségig szétmarcangolt öt staffordshire terrier jellegű kutya egy férfit Mérán. A szerencsétlenül járt férfin életmentő műtétet kellett végrehajtani, és szinte biztos, hogy soha többé nem fog tudni már teljes életet élni. Az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a súlyos testi sértéssel és állatkínzással vádolt férfire és nőre is előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kibújtak a kerítés alatt 

A Mérán élő nő és férfi öt staffordshire terrier jellegű kutyát tartott a családi háza udvarán. Nem gondoskodtak megfelelően az ebek őrzéséről, és arról, hogy ne tudjanak kiszökni az állatok. 2022 áprilisában az állatok kimásztak a drótkerítés alján kikapart lyukon, és rátámadtak az utcán lévő férfire.

Életveszélyes állapotba vitték kórházba

Az ebek felismerhetetlenségig szétmarcangolták a férfi fejét, karjait és számos sebet ejtettek a teste különböző részein. A szétmarcangolt férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az áldozaton életmentő műtétet kellett végrehajtani. .A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tettek vallomást 

A történtek után a nő telefonált be a rendőrségre, hogy az út szélén fekszik egy vérző férfi. Ezt követően azonban már ő és a vele élő férfi is tagadta a bűnösségét, és egy szót sem mondtak azóta a hatóságoknak a történtekről. 

Sebes, oltatlan kutyák 

A történtekhez hozzátartozik, hogy a gazdák kisméretű kennelben tartották a kutyákat a szörnyűség előtt. Verekedések miatti harapásból származó sebek voltak a láncon tartott kutyákon, és nem voltak beoltva veszettség ellen. 

Falkaszellemben éltek a kutyák 

Amikor a kutyák kiszöktek, vadonélő állattal kapcsolatba kerülhettek volna, és halálos betegségnek minősülő veszettséget kaphattak volna el. A házaspár, idő előtt tenyésztette a szukát, valamennyi kutya kennelbetegségben szenvedett, szocializálatlanok voltak, falkaszellemben éltek. 

3 év börtönt kértek rájuk

Az állattartói kötelességek elmulasztása a kutyáknak hosszantartó fájdalmat okozott, maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat eredményezhette volna. Az áldozat maradandó egészségkárosodással járó sérüléseket szenvedett a fején, a testén, és a karjain is, ezért az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a kutyák gazdáira előkészítő ülésen történő beismerés esetére..A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció