Újszülött kisbabáját gyászolja egy fiatal édesanya. Andrea várandóssága rendben zajlott, az utolsó pillanatban azonban minden összeomlott, a kórházban elvesztette gyermekét. Az elhunyt babát még csak meg sem nézhette az asszony, aki most jogi lépéseket fontolgat.

Problémamentes terhesség

 „A vérszegénységem miatt ugyan vastablettát kellett szednem, de problémamentesen zajlott a terhességem, tökéletesen cseperedett a pici. A szülés várható ideje november 5. volt, de október 20-án olyan erős fájdalmakat éreztem, hogy bementem az egyik közeli kórházba. Egész nap a szülőszobán tartottak, vizsgáltak, de végül a rossz véreredményem ellenére hazaküldtek” – kezdte történetét Andrea. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Várták a kisöccsüket

A nő nyolcéves fia és hatesztendős kislánya már nagyon várták otthon a kisöccsüket, Istvánt, akinek az érkezésére már minden készen állt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentőt hívtak érte

Öt nappal később ismét erős fájdalmakat érzett Andrea, aki már biztos volt benne, hogy hamarosan megszületik a pici, ezért mentőt hívtak, amely elindult vele egy másik kórházba. Azonban tőlük két településre, bő negyedóra után baj történt.

Erős vérzés

„Ugyan a fájások ismét alábbhagytak, de szédültem és elkezdett belőlem folyni valami. Először a magzatvízre gondoltam, de kiderült, nagyon erősen véreztem. Letakartak egy lepedővel és betelefonáltak a kórházba, hogy készítsék elő a műtőt” – mondta Andrea a Blikknek.

Erős szívhang

„Odaérve viszont nem is vártak, elő sem voltak készülve. A legfontosabb, hogy azonnal megnézték a pici szívhangját, ami akkor erős volt, a méhlepényleválás pedig elkezdődött” – tette hozzá.

Császármetszést javasoltak

A fiatalasszonyt tovább vizsgálták a szülőszobán, ekkor még benne és az orvosokban sem merült fel a gondolat, hogy a baba életveszélyben lehet. Mivel egyre erősebben kezdett vérezni, császármetszést javasoltak. Az altatóorvosra még várni kellett, majd átvitték a műtőbe, aláírta a papírokat, aztán elaltatták.

Nem élte túl a szülést

Andrea elmondta: az ébredés után a sok vérveszteség miatt az intenzívre vitték. Amikor magához tért, kérdezte, hol van a kisfim. Azonnal nyugtatót kapott, az orvosok akkor mondták meg, hogy a gyermek nem élte túl a szülést. A tragédia állítólag a korai méhlepényleválás miatt történt.

 Leírhatatlan fájdalom

„Amikor beértünk, még minden rendben volt, és ha azonnal a műtőbe visznek, biztos túlélte volna szegény. A fájdalom, amit érzek, leírhatatlan, elveszítettem a kisfiamat, ráadásul magamhoz sem tudtam ölelni, nem is láthattam a halott babámat” – mondta az asszony.

István lett volna a neve

A pici súlyával egyébként minden rendben volt, majdnem három és fél kilósan született. Ugyan nem anyakönyveztették, de István lett volna a neve. A halotti zárójelentésben az szerepel, hogy kórházon kívüli elhalálozás történt, amit Andrea egyáltalán nem ért és a családdal egyeztetve jogi lépéseket fontolgat a kórház ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció