Egy fiatal pár szorult a mentők gyors segítségére a napokban Pest megyében, ugyanis egy várandós asszony rosszul érezte magát. A férje annyira megrémült az esettől, hogy végül őt kellett a kórházba vinni.

Hirtelen rosszullét

A pár az első gyermekét várta, így nem csoda, hogy nagyon megijedtek a hirtelen jelentkező rosszulléttől. A mentősök perceken belül a helyszínre értek és megvizsgálták a kismamát – osztotta meg a történetet az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kórházba vitték a férjét

Kiderült, hogy csak a vércukorszintje esett le a nőnek, állapota az ellátás után gyorsan rendeződött. A férje viszont olyan szinten megrémült az egésztől, hogy vérnyomása riasztóan magas lett, így végül őt szállították stabil állapotban a kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felháborodott sorok

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy felháborodott és panaszlevelet írt egy budapesti nő, mert a mentője útközben megállt újraéleszteni egy idős férfit. Az esetet az Országos Mentőszolgálat hozta nyilvánosságra. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel. 

 „Ezt nem akarom nézni”

Egy 40 év körüli felkarsérült asszonyt helyszíni ellátás után szállítottak volna kórházba lakásáról, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. Az e-mailben megjegyzi: “ k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!” 

Kivizsgálták az esetet

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le, amiről a levélírót is értesítették a mentők.

A legjobb döntés

A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került.

Nem élte túl

Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel. 

Életet mentett a tanár

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy az egyik székesfehérvári iskolában egy 10 éves kislány rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott. A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, az idén önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció