Tíz éven át tarthatott rabszolgákat egy család, akikre a rendőrök szerdán csaptak le a Fejér megyei Kőszárhegyen.

A fiuk is benne volt

A rendőrök több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett gyanúja miatt egy 46 éves férfi, egy 45 éves nő és 27 éves fiuk ellen nyomoznak. A történet 10 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a legidősebb elkövető hozzátartozója hamis ígéretekkel arra vett rá egy székesfehérvári hajléktalan férfit, hogy hozzá költözzön, ahol szállás, ellátás és jó fizetés fejében ház körüli teendői lesznek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kapott a munkáért semmit

A férfi elfogadta az ajánlatot: az akkor még Szabadbattyánban élő családhoz költözött. Itt autók bontása, kertrendezés és háztartási feladatai voltak, amiért az ígéretekkel ellentétben nem kapott semmit, ezentúl a nyugdíját is elvették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hónapokig nyomoztak

Ráadásul emberhez méltatlan körülményeket biztosítottak számára. A rendőrök miután tudomást szereztek a történtekről hónapokig dolgoztak a felderítésen, miután mindent ellenőriztek sikerült kiszélesíteni a sértetti kört.

Nagyon sok emberrel csinálták ezt

Így összesen 21 embert azonosítottak, akiket a családtagok – életkörülményeikből fakadó kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva –, ugyanilyen módon szerveztek be, őket munkavégzésre vették rá – írja a police.hu.

Adatokkal is csaltak

A család rabszolgaként kezelte az embereket, akik szeméthegyek között éltek. Közülük többen Székesfehérvárra is jártak takarítani, de a fizetésük nagy részét szállásadóik elvették. Az udvarban élő emberek adataival is visszaéltek: a család tagjai mikor autókat adtak el, akkor a szerződéseket a munkásaikkal íratták alá.

Videó az udvarról:

Gondnoka volt a férfi

Ahogy korábban írtunk róla, a Veszprémi Törvényszék közleménye szerint a Fejér Megyei Kormányhivatal Enyingi Járási Hivatala 2021. április elsején rendelte ki a férfit a 36 éves nő részére gondnokul.  

Együtt élt a családdal

A nő ezt követően a gyanúsított Balatonfűzfőhöz közeli településen lévő ingatlanába költözött, ahol életvitelszerűen együtt élt a kegyetlen férfival, annak élettársával, továbbá a férfi 9 kiskorú gyermekével.

Félt a férfitól

A férfi évek óta rendszeresen bántalmazta a gondnoksága alatt álló, rabszolgasorsban tartott nőt, akit sokszor ököllel ütött különböző okokra hivatkozva. Az áldozat félt a férfitől ezért nem mert feljelentést tenni, és a sérüléseiről sem vetetett látleletet.

Vízelvezető csővel verte

A férfi utoljára szeptember 19-én bántalmazta a nőt, egy fémborítású flexibilis vízbekötő csővel ütött a fejére, a térdére és a könyökére. A nő még aznap megszökött a gyanúsított családi házából, majd segítséget kért egy személytől, aki értesítette a rendőrséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: YouTube