November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. A magyar rendőrség az Instagram oldalán tett közzé egy bejegyzést, hogy felhívják a figyelmet a helyzet súlyosságára.

1981. november 25.

50 évvel ezelőtt ezen a napon ölték meg a Mirabal nővéreket – a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit – Rafael Trujillo dominikai diktátor parancsára, ezt követően 1981-ben ennek apropóján lett a november 25 a világnap.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Újabb meglepő részlet a soroksári futónő meggyilkolása ügyében: kiderült, szeretőjével randizgatott futás közben a családanya

Ne fordítsd el a fejed

“Láss a mosoly mögé, vedd észre a jeleket! Ne fordítsd el a fejed! A bántalmazás semmilyen formában sem magánügy. A felelősség mindannyiunké.
Ne légy néma tanú, ne légy néma áldozat!Azonnali segítségkérés esetén a Te számod a 112.
Ha pedig még gondolkodsz, mitévő legyél, ne tedd, bármelyik rendőrkapitányságon feljelentést tehetsz. Ma, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, vagy az év további 364 napjának bármelyikén.
A legfontosabb pedig: TEGYÉL ELLENE! VÁLTOZTASS!” – írja a magyar rendőrség az Instagram oldalán.

FRISS!

Dermesztően hideg vízbe esett a bicikliző kislány, egy rendőr mentette meg az életét

Láss a mosoly mögé, nézz a smink alá

Itthon 200 ezer nő él bántalmazó kapcsolatban

Az ENSZ 1999-ben nyilvánította november 25-ét a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjává. Magyarországon jelenleg több mint 200 ezer nő él fizikailag bántalmazó kapcsolatban vagy épp abból próbál kiszabadulni. Számukra jelenthet segítséget a krízisambulanciák hálózata, illetve a gyermekvédelmi jelzőrendszer – derült ki az Eger TV tegnapi interjújából.

A teljes videót itt tekintheted meg:

Varga Judit is üzent

Kiemelt kép: illusztráció