Csatornába esett egy kislány a Békés megyei Sarkadon. A közel két méter mély vízben félig elmerült, mire a testvére meg tudta fogni őt, és tartotta, hogy ne merüljön el egészen. Egy rendőr perceken belül odaért hozzájuk, és kimentette a kislányt.

Hídon akart átmenni

Egy csatorna fölötti hídon akarta áttolni a kerékpárját egy 11 éves kislány kedd reggel Sarkadon, de a híd előtt megcsúszott, és a csatornába esett.

A patakba zuhant

Félig elmerült, és nem tudott kijönni a közel két méter mély vízből, mert beleakadt a kerékpárjába.

Két méteres volt a víz

A kislánnyal ott volt a fiútestvére, aki meg tudta fogni őt, még mielőtt teljesen víz alá került volna, és segítségért kiabált.

Hívták a rendőrséget

Az édesanyjuk hívta a rendőrséget. A Sarkadi Rendőrkapitányság egyik rendőre perceken belül odaért, így a 14 éves fiú meg tudta tartani a testvérét a segítség megérkezéséig.

Kihúzta a járőr a vízből

Az őrmester azonnal kihúzta a vízből a bajba jutott gyermeket, és értesítette a mentőket. A 11 éves kislány nagyon megijedt, de nem sérült meg.

Sarkad, Békés megye

Sok híd van Sarkadon

Sarkadon és közelében több tó van, a városon pedig két patak, a Gyepes és a Kopolya folyik keresztül. A településen sok híd van, némelyiknél figyelni kell, mert könnyen hasonló baleset történhet, mint most.

Magatehetetlenül feküdt

Tegnap írtuk meg, hogy órákig feküdt magatehetetlenül egy idős asszony a vasúti töltés melletti árokban. Már majdnem kihült, amikor a vonatból meglátta egy hallássérült lány, videót készített róla és feltette a Facebookra. A pilisvörösvári polgárőrök az utolsó pillanatban mentették meg a 80 éves nénit.

Elesett és legurult

A néni hazafelé tartott a vásárlásból, megszédülhetett, elesett és legurult a töltésen. A megpakolt kerekes táska azonban fent maradt, benne a mobiltelefonnal.

Nem a ruhájában, hanem a táskájában volt a telefon

„Az idős hölgy nem tudta hívni a szeretteit, és bár nem volt messze az állomástól, senki nem hallotta a segélykérését. Ezért nagyon fontos, hogy a telefont a ruházatunkban tartsuk” – figyelmeztetett a nénit megmentő polgárőr.

Életmentés

Kiemelt kép: A sarkadi baleset helyszíne – Forrás: police.hu