Egy helyi lakos a permetet szállító autóra támadt. Az autó sofőrje nem sérült meg, ám a járműben anyagi kár keletkezett. Az eset következtében a szúnyoggyérítést nem is lehetett folytatni aznap.

Három estére terveztek szúnyogirtást

A 17. kerületben a kritikus szúnyoghelyzet miatt szúnyogirtást rendelt el a kerület első embere, Horváth Tamás. A földi úton történő kémiai irtás szerdán kezdődött, de a vártnál hamarabb véget ért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglepő dolog történt Rákosligeten

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere csütörtökön a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy helyi személy rátámadt a szúnyoggyérítést végző járműre. Az incidens szerdán este történt, aznap nem is tudták folytatni a munkát. Később azonban folytatták azt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Feljelentették az illetőt

A magából kikelt személy ellen rendőrségi feljelentés történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. Kerületi Rendőrkapitányság másnap nyomozást indított az ügyben. Rongálás vétség gyanúja miatt zajlott a vizsgálódás ismeretlen tettes ellen, tudta meg a Telex.

Megszólalt a kerületi önkormányzat is

A 17. kerületi önkormányzat sajtóosztálya az ügy kapcsán azt írta, hogy a támadó megállította az autót. Ezt követően felszólította a szúnyoggyérítést végző gépjármű vezetőjét, hogy mielőbb távozzon. A sofőr azonban nem engedelmeskedett a lakosnak.

Folytatni akarta a sofőr a munkáját

A szúnyoggyérítésért felelős személy elmondta a dühös személynek, hogy ő csupán a munkáját akarja végezni. Határozottan kijelentette, hogy az ellenkezés ellenére ő azt be fogja fejezni. A járművet ért sérülés miatt azonban ez szerdán nem volt lehetséges.

Nem csak a jármű sérült meg

A jármű mellett a permetet szóró gépben is anyagi kár keletkezett. Feltételezhetően egy lapáttal csapott rá a magából kikelt illető. Az autót vezető személy sértetlenül megúszta a szokatlan incidenst.

Ezek is érdekelhetnek!

Folytatják a munkálatokat

A szúnyoggyérítés az esetet követően sem fog leállni. Rákosmentén a következő napokban a két szúnyoggyérítő járművet két-két közterület-felügyelő és polgárőr fogja kísérni, írta Rákosmente polgármestere a közösségi oldalán. Horváth Tamás a kommentek között megosztotta, melyik napra hol tervezik a szúnyoggyérítést.

Ma este nyolctól újra útra kelnek a szúnyoggyérítő autók

Este nyolctól kezdődik az újabb kezelés. Pótnapként augusztus 26-át és 27-ét jelölték meg, hiszen amennyiben esik az eső, vagy nem megfelelőek az időjárási körülmények, a szúnyoggyéríést elhalasztják. A kezelést Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel hajtják végre.

Erre kérik a lakosságot

A környéken élőket arra kérik, hogy a szabadban tárolt gyerekjátékok mellett az élelmiszereket, a kint tárolt ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze és takarják le. A kezelés ideje alatt és az azt követő egy órában minden ajtót és ablakot érdemes zárva tartani, valamint kikapcsolni a szellőztető berendezéseket. A területen termő háztáji zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás, feldolgozás előtt alaposan meg kell mosni. Kifejezetten tilos a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szúnyoggyérítést végző autó – Forrás: illusztráció