A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki lakótársát egy vita során mellkason szúrta, majd sorsára hagyta. 

A férfi a sértettel és többedmagukkal él egy Dunakeszi külső részén lévő lakókocsiban. 2020. július 14-én, a délutáni órákban az ittas elkövető szóváltásba keveredett a lakókocsiban a sértettel, melynek során egy ízben az ülő sértettet fejbe rúgta, majd egy fém késsel szegycsont alatt megszúrta és távozott a lakókocsiból. 

A sértetthez csak másnap a helyszínre látogatóba érkező szociális munkások hívtak mentőt, majd kórházba szállítását követően meg is kellett műteni. A műtét során a szegycsontja alatt szúrt vérömlenyt tártak fel. 

Az ügyben az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére az eljárási jelenlétének biztosítása érdekében a bűncselekmény jellege, személyi körülményei és a büntetőeljárást megelőző magatartása miatt. 

Kiemelt kép: Illusztráció