A szolnoki rendőrök sem hitték el, mekkora fogást csináltak, amikor megállítottak egy autót Újszász belterületén.

E-rollerek a csomagtartóban

Nem hitték volna a szolnoki rendőrök, hogy kötelező tartozékokon ívül bármi mást is találnak majd a megállított kocsi csomagterében, de tévedtek: a csomagtartóban több lopott e-rollerre leltek a hétköznapi közúti ellenőrzésnek indult igazoltatáskor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átvizsgálták a csomagtartót

A szolnoki rendőrkapitányság munkatársai 2023. május 14-én hajnali 3 órakor Újszász belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, és annak szolnoki sofőrjét, valamint újszászi utasát. A jármű csomagterének átvizsgálása során a rendőrök 6 darab, szétszerelt LIME e-rollert találtak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bevallották

A két férfi már a helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy a rollerokat Szolnokon lopták, ezért őket előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy a két gyanúsítottnak további három társa is volt, akiket szintén előállítottak.

Négy fiatalember volt az elkövető

Az eddigi adatok alapján megállapították, hogy a két 19, 20, 21 és 23 éves terheltek az elmúlt egy év során legalább 56 darab LIME e-rollert loptak el Szolnok különböző helyeiről, ezzel közel 10 millió forintos kárt okozva a tulajdonos cégnek.

A házkutatás során más is előkerült

A gyanúsítottak lakcímén kutatást tartottak a rendőrök, melynek során több tucat rollert és azokhoz tartozó alkatrészeket foglaltak le.

Őrizetbe vették őket

A lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfiak közül hármat őrizetbe vettek a rendőrök – írta a police.hu.

Besétált a templomba

A rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi március 7-én 9 óra körül besétált egy 6. kerületi templomba.

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból.

Fából készült a szobor

A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó. A bűntettet kamera rögzítette – írta a police.hu.

Így segíthetnek a rendőröknek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó: police.hu