Országos ellenőrzést rendelt el a gyrost árusító éttermekben és büfékben a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az NKFH közleménye szerint az utóbbi időben több probléma is felmerült a gyrosok készítésével és árusításával kapcsolatban, ezért kapnak most fokozott hatósági figyelmet a gyrosok.

Négy büfét bezártak 

Az ellenőrzések során több alkalommal kiderült, hogy vagy megszakadt a hűtési lánc, vagy nem tudták megfelelően igazolni a hús eredetét, vagy a konyhák tisztaságával volt probléma. Az eddig lefolytatott hatósági ellenőrzések közel 70 százalékánál találtak kifogásolni valót az ellenőrök, 4 gyrost árusító büfé működését felfüggesztették.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 342 ezernél is többen követnek minket.

Hűtési lánc 

Az NKFH az országos ellenőrzés elrendelésével azt akarja kideríteni, hogy a gyrosok megfelelnek-e az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásoknak. Az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok kiemelten figyelik az alapanyagok eredetét és nyomonkövethetőségét, a tárolási és hőkezelési hőmérsékletek betartását. 

Mindenre kiterjednek a vizsgálatok 

Továbbá ellenőrzik a konyhai folyamatokat, mint például a hús pácolásását és nyársra húzását. A közlemény szerint a hatóság vizsgálatai emellett érintik a dolgozók személyi higiéniáját, a munkaterületek tisztaságát, a fogyasztók allergénekről való tájékoztatását, illetve azt is, hogy a vendéglátók megtettek-e minden szükséges hatósági bejelentést.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 342 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció