Egy általános iskolában is lebukott már a Szinyeiből elküldött pedofil tanár – legalábbis ezt állítja egy szülő, aki a noivalto.hu-t kereste meg, hogy elmesélje, a pedagógus nem csak a belvárosi intézményben zaklatta a diáklányokat.

Lebuktatták a diákok

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, saját diákjai buktattak le egy tanárt Budapesten. A fiatalok egy 14 évesnek mondott lány (ál)profilján kezdtek el levelezni a pedagógussal, mivel jól tudták, hogy hosszú ideje illetlenül viselkedik velük, az intézmény azonban odáig nem lépett semmit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négy fotót küldött

A diákok felvették a tanárral a kapcsolatot, aki összesen négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött nekik.  A tanár azelőtt többször hozta zavarba a 10. osztályosokat: szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel bombázta őket, a mellüket és a feneküket bámulta, emellett az online oktatásra és az ezzel összefüggő tanár-diák közötti kommunikációra használt felületen is felnőtt tartalmakat osztott meg.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kirúgták a tanárt

A tanárt elbocsájtották, amikor viselkedése napvilágra került. „Később a rendőrségen bejelentést tettem. Ám mivel sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló adat nem merült fel, ezért sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult” – árulta el az igazgató.

Fegyelmi eljárást indítottak a tanulókkal szemben

Az iskolaigazgató állítólag a tanulók felelősségét hangsúlyozva a tanár kirúgását követően egy szülői értekezleten azt közölte, hogy feljelentést tett az álprofilt létrehozó tanulók ellen, amit visszavon, ha jelentkeznek nála. A két tanulóval szemben végül az iskola nevelőtestülete fegyelmi eljárást indított. 

A szülők szerint nem védték meg a gyerekeket

A gimnázium vezetése által fegyelmi eljárás alá vont két diák szülei a fegyelmi tárgyalást nem várták meg, hanem másik intézménybe vitték át a gyerekeket.

Megszólalt az egyik szülő

A noivalto.hu-t megkereste egy szülő, aki megdöbbentő dolgokkal állt elő a pedofil botrányba keveredett tanárral kapcsolatban. Mint kiderült, a férfi nem a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban molesztált először diákokat, korábban ugyanezért távolították el Budapest egyik legjobbnak tartott általános iskolájából is.

Szexuális ragadozó

Elmondása alapján a férfi valódi szexuális ragadozó, aki szünet nélkül és forgatókönyvszerűen hajtotta végre diákjai zaklatását korosztályra való tekintet nélkül. 

Hatodikos lányokat hívott randizni

„A kislányom iskolájából ezt a tanárt tavaly ugyanilyen okok miatt rúgták ki, csak az nem kapott nyilvánosságot. Ott hatodikos lányokat zaklatott. Randit beszélt meg hatodikos kislányokkal. Onnan tudjuk, hogy ugyanarról a tanárról van szó, hogy az egyik szülő rokona Szinyeis tanuló” – mondta a portálnak a szülő.

A gyerekek meséltek a tanárról

Az akkori esetekre úgy derült fény, hogy a gyerekek maguk mesélték el, miket tesz és mond a tanár. Az egyik szülő ezek után gyermeke Messenger fiókjában találta meg a félreérthetetlen üzeneteket. A szülők ezután keresték meg az általános iskola igazgatóját.

Felháborodtak a szülők

„Rettenetesen nagy volt a felháborodás és hatalmas botrány lett belőle iskolán belül, főleg azért, mert nem indult fegyelmi eljárás, semmilyen módon nem lett megtorolva, amit tett”.

Megfélemlített szülők

A szülők sokáig gondolkodtak azon, hogy feljelentést tesznek, de végül azért nem tettek lépéseket, mert arról tájékoztatták őket, hogy ha ennek az egész „hercehurcának” kiteszik a gyerekeket, kihallgatásokra fogják őket cipelni, ahol mindent fel kell eleveníteniük és az sem biztos, hogy bizonyítható, ami történt, mivel egy bárki által létrehozható Messenger fiók nem biztos, hogy megállja-e a helyét bizonyítékként egy büntetőügyben.

Több iskolában megfordult

A nevét nem vállaló szülő azt is elmondta, hogy az említett általános iskolából nem egyből a Szinyeibe ment át a diákjait zaklató énektanár. A férfi tehát egy év alatt három iskolában is megfordult, és mivel a Szinyeiben kirobbant botrány még 2021 novemberében történt, azóta lehet, hogy már ismét egy másik iskolában nyomorítja meg a kiskorúak lelkét, mivel egyelőre semmilyen nyoma sincs a rendszerben tetteinek.

Súlyos pedagógushiány

A portál azt írja, a probléma, amivel szemben állunk jóval összetettem, mint elsőre tűnik. Az iskolaigazgatók valahol patthelyzetben vannak, hisz súlyos tanárhiány van, így sokan kényszerből alkalmaznak olyat, aki gyakran váltogatja a munkahelyét vagy panasz érkezik rá. Ez azonban nem lehet sem kifogás, sem mentség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szinyei Merse Pál Gimnázium